• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

22.02.2024

16:05

"Matorci", ali dominiraju u Srbiji! Kanga i Natho u odabranom evropskom društvu!

Starsportphoto

Fudbal

"Matorci", ali dominiraju u Srbiji! Kanga i Natho u odabranom evropskom društvu!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana igraju sjajno ove sezone, što potvrđuju i brojke.

Pedantni statističari specijalizovanog sajta "Sofascore" izračunali su ocene svih igrača van pet najjačih evropskih liga (Engleske, Španije, Nemačke, Italije i Francuske), a među prvih deset na listi našla su se imena i dvojice asova najvećih srpskih klubova - Gelora Kange (33) i Bibarsa Natha (36)!

Naime, Gabonac sa prosečnom ocenom 7,91 zauzima visoko četvrto mesto, dok je Izraelac sa ocenom 7,80 trenutno na devetoj poziciji. I nije isključeno da do kraja sezone taj svoj plasman poprave, jer konstantno potvrđuju da im godine ne mogu ništa, s obzirom da i dalje nose igru beogradskih velikana.

Kanga je u ovoj takmičarskoj godini odigrao 19 utakmica, postigao četiri gola i upisao sedam asistencija za 1.129 minuta provedenih na terenu.

S druge strane, Natho je upisao 26 nastupa (1.757 minuta na terenu), u listu strelaca upisao se osam puta, uključujući i 171. večiti derbi, dok je sedam pogodaka namestio saigračima.

Foto: Starsportphoto

Gelor Kanga

Pritom, obojica iskusnih ofanzivnih vezista su ljubimci navijača. Afrikancu je ovo drugi mandat u na "Marakani", odnosno šesta sezona. Promenio je nekoliko trenera, ali je kod svakog imao važnu ulogu, pa je zato i odigrao čak 206 utakmica u crveno-belom dresu (44 gola/61 asistencija).

Isto važi i za Natha, koji je sada i zamenik kapitena Svetozara Markovića. Stigao je u Partizan još leta 2019. iz Olimpijakosa i vrlo brzo postao vođa tima. Za crno-bele je nastupio 191. put (58 pogodaka/51 asistencija), a nedavno je rekao da nije isključeno da igračku karijeru završi upravo u klubu iz Humske, pošto je pristao da produži ugovor do leta 2025.

Foto: Starsportphoto

Bibars Natho

Kada je reč o ostalim fudbalerima na pomenutoj listi portala "Sofascore", ima tu itekako ozbiljnih imena. Prvo mesto zauzima ofanzivni vezista Džoi Verman iz PSV Ajndohovena (ocena 8,26), a prate ga desni bek i kapiten Glazgov Rendžersa, Džejms Tavernije (8,14), kao i napadač Viktor Gekereš iz lisabonskog Sportinga (7,92).

 

 

Među najbolje ocenjenima van "liga petice" u top 10 našli su se još i Luk de Jong (PSV), Muhamed Abu Fani (Ferencvaroš), Met O‘Rajli (Seltik), Darijus Oalru (Steaua) i Tigran Barsegajn (Slovan Bratislava).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija