• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.02.2024

12:55

Konačno se oglasio! Evo da li Karim Benzema završava karijeru

EPA Images

Fudbal

Konačno se oglasio! Evo da li Karim Benzema završava karijeru

Podeli vest

Francuski fudbaler Karim Benzema (36) ostaje u Al-Itihadu uprkos spekulacijama o njegovom odlasku iz kluba koje su posledica toga što nije bio na pripremama.

Iako je izgledalo da je njegov odlazak iz Saudijske Arabije gotova stvar, bivši fudbaler Real Madrida se vratio u Džedu i priključio ostatku ekipe Al-Itihada.

Naime, odnosi između Benzeme i kluba su se pogoršali nakon što se fudbaler vratio treninzima posle samoinicijativne pauze od 17 dana, zbog čega su treneri kao i veći deo stručnog štaba besni na njega.

Izvor blizak klubu rekao je da nisu mogli čak ni da uspostave kontakt sa njim desetak dana dok je letovao na Mauricijusu, jer je navodno bio zaglavljen zbog ciklona. Benzemu su prošle nedelje uslikali kako trenira na stadionu sa povređenim igračima, pa su krenule glasine o tome kako fudbaler najverovatnije neće nastaviti svoju karijeru u Arabiji.

Francuz je odlučio da stane na put svim nagađanjima, pa je u intervjuu za jedan britanski magazin obelodanio svoju stranu priče.

- Arabija je izvanredno mesto i čini mi se da sam ovde pronašao mir. To je novi izazov koji mi se dopada, dugoročni projekat u muslimanskoj zemlji. Kao musliman, kada sam u Meki, osećam se spokojno. Ovde sam da dovedem velike evropske igrače u bliskoj budućnosti, iako već postoje neka velika imena. Naš izazov je da podignemo nivo fudbala kao u evropskim ligama. Za mnoge ljude imati broj devet na leđima znači postići 50 golova u sezoni, ali za mene to znači biti jedan od 11 igrača i moram da učinim sve što je moguće da pomognem timu kako bi ostvario pobedu. Ne, ne planiram da odem i ne smeši mi se nikakav transfer - izjavio je Benzema za "GQ", muški mesečni magazin.

Kada je reč o bliskoj budućnosti, Benzema je naglasio da trenutno nije vreme za rastanak, te da penzija nije u njegovim planovima. 

- Ja sam taj koji će odlučiti kada ću završiti karijeru, a i vreme će pokazati. Voleo bih da me pamte kao nekoga ko je krenuo od nule i uspeo da dođe do vrha, uprkos preprekama s kojima sam se suočio. To je nešto na šta sam veoma ponosan - zaključo je Benzema.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija