• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

20.01.2024

12:26

Lov na Srbina: Bešiktaš mu daje milione, Almerija čeka u redu

Starsportphoto

Fudbal

Lov na Srbina: Bešiktaš mu daje milione, Almerija čeka u redu

Podeli vest

Fudbaler Hetafea Stefan Mitrović (33) tražena je roba ove zime! Fudbalski klub Bešiktaš spreman je da za povremenog srpskog reprezentativca izdvoji platu od 1,1 milion evra, saznaje Informer. Osim turskog velikana, za Mitrovića je zainteresovana i Almerija, dok bi ga i Kadiz rado uzeo, ali mora najpre da reši neka unutrašnja pitanja.

Malo je srpskih fudbalera koji nisu igrali u Crvenoj zvezdi ili Partizanu, a da su napravili solidnu inostranu karijeru. Takav je Stefan Mitrović, koji se u srpskom klupskom fudbalu nije proslavio, ali je godinama obitavao u solidnim ligama i solidnim klubovima. Zahvaljujući poštenom odnosu prema radu, traje i dan danas. Stoga ne čudi što ga u njegovoj 34. godini čeka milionski ugovor.

Foto: Tanjug/AP

 

Prema saznanjima Informera, čelnici kluba iz Istanbula ponudili su Stefanu platu od 1,1 milion evra po sezoni, a narednih dana trebalo bi da dostave pisanu ponudu u Hetafe.

- Još pre nekoliko meseci Bešiktaš se raspitivao za Mitrovića. Znaju da mu ugovor ističe na kraju sezone, ulazi u poslednjih šest meseci ugovora i možda bi ga Hetafe i sad pustio bez obeštećenja. Bešiktaš je spreman da mu da platu od 1,1 milion evra, a možda bude i malo više, barem kroz neke bonuse - objašnjava naš izvor.

Osim Bešiktaša, za Mitrovića se raspituju još dva španska kluba. Almerija ga želi, a Kadiz nije siguran hoće li menjati trenera.

Foto: EPA

 

 

- U Almeriji dobro poznaju Mitrovića, jer je iz njihove lige. Spremni su takođe da izdvoje pozamašnu sumu za njegovu platu. I Kadiz se raspitivao, mada tamo se ne zna do kada će aktuelni trener Serđo Gonzales biti u klubu. Zbog toga uprava ne želi da rizikuje i dovede igrača koji novom treneru možda ne bi bio po ukusu. Stefanu je najprivlačniji Bešiktaš - zaključio je naš izvor.

Mitrović je ove sezone igrao na 14 mečeva u svim takmičenjima i dao jedan gol uz jednu asistenciju. 

Prve fudbalske korake napravio je u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Tamo nisu računali na njega, pa je prešao u Rad, a onda ga je dalje put nosio u Petržalku, Zbrojovku, Metalac, Kortrajk, Benfiku, Valjadolid, Frajburg, Gent, Strazbur i Hetafe. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!
Veliko otkriće

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!

Na grčkom ostrvu Krit, otkriven je izuzetan kameni spomenik u obliku prstena star 4.000 godina, koji se nalazi na vrhu brda Papura, severozapadno od grada Kasteli. Ova monumentalna građevina iz bronzanog doba prostire se na površini od 1.800 kvadratnih metara i predstavlja značajan arheološki nalaz koji ukazuje na bogatu istoriju i kulturu minojskog perioda na ostrvu.

17.06.2024

21:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija