• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2024

01:09

Ljubav nije potrajala! Čuveni as napustio Saudijsku Arabiju i potpisao za Ajaks

EPA Images

Fudbal

Ljubav nije potrajala! Čuveni as napustio Saudijsku Arabiju i potpisao za Ajaks

Podeli vest

Engleski fudbaler Džordan Henderson (33) potpisao ugovor sa holandskim velikanom.

Nekadašnji kapiten Liverpula zvanično je napustio Al Itifak i vratio se u Evropu, nepunih šest meseci nakon što je iz Engleske otišao u Saudijsku Arabiju.

Iskusni vezista imao je ponude Juventusa i Seltika, ali je ipak odlučio da prihvati onu od Ajaksa, s kojim je i potpisao ugovor do 30. juna 2026. godine.

Henderson je ponikao u Sanderlendu, ali je potpunu afirmaciju stekao za 12 godina u Liverpulu, sa kojim je osvojio skoro sve što se moglo osvojiti. Letos doneo iznenadnu odluku da se priključi novonostalom trendu i ode u u Saudijsku Arabiju, na poziv bivšeg saigrača Stivena Džerarda, a sada trenera.

 

 

Izabrao je Al Itifak, klub koji ne spada u "veliku četvorku" tamošnjeg fudbala, ali je deo zlatne sredine, a za tri godine trebalo je da inkasira neverovatnih 60 miliona evra. Međutim, kako prenose britanski mediji, on nije naplatio ni cent.

Engleski reprezentativac je poslušao pravni savet da ne uzima novac u novom klubu u prvih šest meseci, kako bi izbegao plaćanje poreza na Ostrvu, ako poželi da se vrati u skorije vreme.

Dogovor je bio da mu se isplati sve na kraju sezone, ali Džordanu i njegovoj porodici nije se svideo život na Bliskom istoku, pa je rešio da se već ove zime vrati u Evropu.

Izbor je pao na velikana iz Amsterdama, kojem ove sezone ne cvetaju baš ruže. Trenutno su "kopljanici" peti na tabeli, daleko od borbe za titulu, ali i mesta koje vodi u Ligu šampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija