• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2023

07:17

Sastav fudbalskih agresivaca, 11 najčešće isključivanih ikada

EPAIMAGES

Fudbal

Sastav fudbalskih agresivaca, 11 najčešće isključivanih ikada

Podeli vest

Ekipa sastavljena od najčešće isključivanih igrača.

Kroz više od vek dugu fudbalsku istoriju najviše pažnjje posvećena je "lepim" ciframa i rekordima. Ko je dao najviše golova, ko upisao najviše utakmica, asistencija ili nastupa za nacionalni tim... Sa druge strane, daleko manje se priča o "negativnim rekordima", odnosno, brojkama koje nisu baš za pohvalu. 

Verovatno i prva asocijacija na to su - crveni kartoni. Tim povodom, prečešljali smo istoriju svetskog fudbala i sastavi tim od 11 igrača sa najviše isključenja tokom svoje karijere. Naš "crveni sastav" igraće u formaciji 4-3-3. 

Golman - Jens Leman, sedam crvenih kartona 

Jedan od najboljih golmana svih vremena, ali bez dileme čovek koji je upamćen najviše po svojim ispadima. Jedan od takvih dogodio se u finalu Lige šampiona 2006. godine kada je posle samo 18 minuta pokupio Samjuela Etoa daleko od kaznenog prostora i tako zaradio crveni karton. 

Tokom svoje karijere Jens Leman sedam puta je isključen i po tome je rekorder mređu svojim kolegama golmanima. 

Desni bek - Serhio Ramos, 28 crvenih kartona

Foto: EPA

 

Bez dileme radi se o jednom od najboljih defanzivaca u istoriji fudbala. Osvojio je Serhio Ramos sve što se moglo osvojiti u dresu Real Madrida i reprezentacije Španije, a i dan danas iako u poznim godinama važi za klasu. 

Zanimljivo, iako je tokom karijere "pocrveneo" čak 28 puta Serhio Ramos nikada u dresu reprezentacije nije bio isključen. Većinu crvenih kartona dobio je u dresu Real Madrida - čak 26, dok je u Pariz Sen Žermenu zaradio samo dva. 

Štoper - Aleksis Delgado, 22 crvena kartona

Bivši španski reprezentativac veći deo svoje karijere proveo je u domovini braneći boje Malage, Hetafea, Sevilje, Valensije i Alavesa pre nego što se pred kraj igranja fudbala preselio u Tursku, potom i Saudijsku Arabiju. 

Za mnoge - Aleksis Delgado važi za jednog od najprljavijih igrača svih vremena. U prilog tome ide činjenica da je čak 22 puta završavao utakmicu ranije zbog pregrube igre. 

Štoper - Pablo Alfaro, 27 crvenih kartona

Zanimljivo, u jednom momentu Pablo Alfaro i Serhio Ramos zajedno su nosili dres Sevilje. Danas, nakon više od 20 godina jasno je da su Andalužani u tom momentu imali dvojicu, žargonski rečeno, mesara u srcu odbrane. 

Levi bek - Paolo Montero, 21 crveni karton

Evo ga i prvi vanevropski igrač na listi - Paolo Montero. Slavni urugvajski fudbaler veći deo svoje karijere proveo je u Italiji braneći boje Atalante i Juventusa. O njegovoj agresivnosti dovoljno govori podatak da ga je pre neku godinu "The Times" uvrstio na spisak 50 "najtvrđih" fudbalera ikada. 

Zadnji vezni - Đerardo Bedoja, 46 crvenih kartona

Rekorder i tačka! Pitanje je da li će iko ikada srušiti sa liste bivšeg reprezentativca Kolumbije koji je tokom karijere zaradio čak 46 crvenih kartona. Njegov start na meču Indepedijente Santa Fea i Milionariosa iz 2012. jedan je od najgorih u istoriji. Tada je Bedoja u glavu šutnuo Džonija Ramireza nakon čega je dobio 15 utakmica suspenzije. 

Sigurno da ovo nije podatak za hvalu, ali Bedoja u našem sastavu nosi kapitensku traku. 

Centralni vezni - Siril Rul, 27 crvenih kartona

Nakon kratke pauze vraćamo se u Evropu, ovoga puta u Francusku. Siril Rul je tokom karijere igrao za Bastiju, Lans, Bordo, Nicu i Marsej i gde god da je nastupao uvek je dobio makar crveni karton. U Ligi 1 je rekorder po broju žutih kartona - 187, a pocrveneo je 27 puta. 

Ofanzivni vezni - Edgar Davids, 25 crvenih kartona

Nadimak "pit bul" dovoljno govori o našem ofanzivnom veznom... Šteta, imao je Edgar Davids ozbiljne igračke kvalitete, velika karijera bila je pred njima, ali je luda glava učinila da ga danas pamte kao agresivca... 

Tokom karijere Davids je osvajao brojne trofeje, 1995. godine bio je šampion Evrope sa Ajaksom, kasnije nastupao za Milan, Juventus, Barselonu, Inter i Totenhem pre nego što je karijeru sa fudbalom završio 2014. godine u engleskom niželigašu - Barnetu. 

Desno krilo - Rikardo Kvarežma, 14 crvenih kartona

Foto: EPAIMAGES

Još jedan igrač kog je luda glava sprečila da ispuni svoj pun potencijal svakako je Rikardo Kvarežma. Njegovi crveni kartoni nisu bili delo agresivnosti već temperamenta. Osvetoljubiv, drčan i pričljiv nikome nije odgovarao na terenu pa je čak 14 puta morao ranije u svlačionicu...

Levo krilo - Zlatan Ibrahimović, 15 crvenih kartona

Sve što bi mogli da kažemo o Ibrahimoviću bilo bi suvišno... Mađioničar sa loptom nikada svoj balkanski temperament nije uspeo da ostavi van terena. Pamti se duel sa Materacijem iz 2010. godine kada je legendarnog Italijana poslao u bolnicu. Crveni karton dobio je čak 15 puta. 

Napadač - Frančesko Toti, 16 crvenih kartona

Verovatno i najveće iznenađenje na listi. Frančesko Toti je čitavu karijeru posvetio jednom klubu - Romi. Ipak, kratak fitilj uticao je na to da danas predvodi napad naše ekipe. Verovatno i najpoznatiji "prljav" momenat slavnog Italijana je sukob sa Mariom Balotelijem na meču Rome i Intera kada je zbog preoštrog starta zaradio četiri meča suspenzije. 

Nakon meča, Toti je rekao da je Baloteli zaslužio udarac jer je Romu i njega provocirao godinama. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija