• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2023

14:01

Rade Bogdanović laže! Đorić zagrmeo:  Piksijeva licenca je zaslužena, a neka kaže ko je "svinja"!

Srđan Stevanović, Peđa Milosavljević, Profimedia

Fudbal

Rade Bogdanović laže! Đorić zagrmeo: Piksijeva licenca je zaslužena, a neka kaže ko je "svinja"!

Podeli vest

Veliku prašinu podigao je fudbalski analitačar Rade Bogdanović pričajući nedavno o selektoru Srbije Draganu Stojkoviću i načinu na koji je došao do licence. Sada se oglasio prvi direktor trenerske škole nekadašnje SR Jugoslavije Milovan Đorić, koji je demantovao nekadašnjeg fudbalera Atletiko Madrida i Verdera i do detalja ispričao sve vezano za ovaj slučaj.

Ispričao je Rade Bogdanović da je Piksi dobio licencu po skraćenoj proceduri i da je mentora iz Francuske sam odabrao, jer nije hteo da to bude čovek koga su zvali Svinja.

Pričao je i o restrikciji i navodnim ljubavnicama u Makedoniji, ali je Milovan Đorić rešio sve da demantuje!

- Ništa nije tačno, Bogdanović je sve slagao! ​Školu smo organizovali u Makedoniji, iz više razloga. Uslovi su bili odlični, nigde nismo mogli da pronađemo povoljniji aranžman, po ceni 21-22 evra. Imali smo obavezu da koristimo zimski period, zbog zgusnutog kalendara tokom godine, Dojran krasi odlična klima. Apsolutna je laž tvrdnja o ljubavnicama, naša škola imala je visok nivo i bila vrhunski organizovana. Niko nije mogao nepozvan da dođe, iz administracije bila je prisutna jedino gospođa Vesna - rekao je Đorić za Sport klub.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Kaže prekaljeni stručnjak da nije tačna ni priča o vodi.

- Objekat, tada u vlasništvu Blagoja Istatova, povezan je na prirodnu akumulaciju i nikad nije imao problema sa napajanjem vodom. Pogotovo, ne u zimskim danima. Ne sećam se ni da je bilo restrikcija električne energije. Pročitao sam – Bogdanović tvrdi da je bilo 50 trenera. Ni to nije istina, bilo ih je 27.

Tvrdi Đorić da Bogdanović laže i kada je reč o Piksijevom izboru mentora.

- Laž! Piksijev mentor bio sam ja, lično. Kakav Francuz!? Možda je Bogdanović pomešao, našu školu mentorisao je čovek iz UEFA, čuveni Begijanac Mišel Sablon. Da ne bude zabune, Stojković je prošao celokupan proces školovanja, kao veliki fudbaler, od „A“ licence. I sve po propisima evropske kuće fudbala. Tezu o licenci bez polaganja ispita zagovarao je Zvezdan Terzić, u to vreme predsednik saveza. Nisam dao, niti je Stojković bio za preskakanje koraka. Jednostavno, postojala je opasnost da UEFA kasnije diplomu proglasi nevažećom.

Foto: printscreen

 

 

 

Objasnio je i zašto licenca selektora Srbije i način na koji je do nje došao ne treba da se dovodi u pitanje.

Zbog složenosti, tražili smo mišljenje UEFA o Stojkovićevom slučaju. Ekspresno, u roku od nepuna 24 časa, stiglo je iz Niona zeleno svetlo da polaže po ubrzanoj proceduri. Formirali smo komisiju, uz moju malekost, tu su bili Milorad Kosanović, Ljupko Petrovič, Slobodan Santrač,  Slobodan Pavković, Vladimir Vermezović. Sve uz konsultacije vrhovnih autoriteta UEFA, radili smo intezivno i Dragan je diplomirao sa najvišim ocenama. Nije ni čudo, savesno se pripremao, uredno pratio predavanja i praktičan rad.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Javno je pozvao fudbalskog analitičara koji važi za nekog ko nema dlake na jeziku da kaže ko je izvesni mentor Svinja.

- Neka kaže Bogdanović ko je taj! Nikad nisam čuo da su nekoga tako zvali u školi. Ne samo tada, godinama… Pamtim Radeta iz vremena kad je nosio dres Atletika, u eri Radomira Antića. Utakmica u reprezentaciji se ne sećam, nisu bile bitne. Vidim da je dogurao do „A“ licence, pominjani period, koliko znam, bio je tokom školovanja za „B“ UEFA diplomu. Nije ostavio zapažen trag i pitam se s kojim pravom nipodaštava Stojkovića. Čime se Bogdanović  bavi u životu? Očigledno, sakuplja informacije po kafanama i u stilu rekla-kazala svašta priča. Neka kaže javno šta je i završio, koju školu, odakle ima legitimitet da priča - poručio je za kraj Milovan Đorić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija