• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2023

17:13

Belingem je Zlatni dečko za 2023. godinu!

EPA

Fudbal

Belingem je Zlatni dečko za 2023. godinu!

Podeli vest

Engleski reprezentativac oduvao konkurenciju.

Nema sumnje da je Zlatna lopta najprestižnija fudbalska nagrada. Nažalost, poslednjih godina priznanje koje dodeljuje "Frans pres" izgubilo je čar neizvesnosti. Pehar je, izuzev nekoliko izolovanih slučajeva, završavao u rukama Kristijana Ronalda ili Lionela Mesija. 

Zbog toga, sve više fudbalskih zaluđenika sa većom željkom prati dodelu nagrade koju je uveo "Tutosport" 2003. godine - Zlatni dečko. Za razliku od nekih prethodnih sezona kada je kandidata za laskavo priznanje bilo mnogo - ova godina bila je "dosadna". 

Igre Džuda Belingema u dresu Borusije Dortmund, a potom i Real Madrida, svele su knjigu na jedno slovo. Engleski reprezentativac bio je jedini logičan izbor, da bi danas Fabricio Romano potvrdio da će upravo Belingem biti osvajač nagrade Zlatni dečko za 2023. godinu koja će biti dodeljena 4. decembra u Torinu. 

Belingem je ubedljivo savladao konkurenciju budući da je dobio čak 97 odsto glasova. Svetski mediji izvukli su jedan izuzetno zanimljiv podatak koji se tiče Real Madrida... Naime, Belingem će biti prvi fudbaler "kraljevskog kluba" koji je proglašen Zlatnim dečkom. 

Budući da Belingem ima tek 20 godina, a da se nagrada dodeljuje igračima do 21 godine - Englez bi lako mogao i naredne sezone da ponese laskavo priznanje. Ove sezone talentovani vezista odigrao je 14 utakmica, postigao 13 golova i upsao dve asistencije u dresu Real Madrida. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija