• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.10.2023

18:17

"El klasiko" za srčku! Belingem brži od sudije za slavlje Madriđana!

EPA

Fudbal

"El klasiko" za srčku! Belingem brži od sudije za slavlje Madriđana!

Podeli vest

Fudbaleri Barselone i Real Madrida odigrali su 255. "el klasiko", a utakmica je završena pobedom gostiju od 2:1.

Barselona je bila formalni domaćin, mada je meč odigran na legendarnom stadionu "Monžuik", koji je izgrađen 1992. godine za potrebe Olimpijskih igara. Ovo je bio prvi put da Blaugrana i Real igraju na pomenutom zdanju.

Među mnogobrojnom publikom bili su i specijalni gosti, frontmen Mik Džeger i gitarista Roni Vud legendarnih Roling Stonsa. Njima u čast, fudbaleri Barselone su na svojim dresovima nosili čuveni logo grupe sa isplaženim jezikom.

Foto: EPA

Mik Džeger i Roni Vud

Igrao se tek šesti minut susreta kada se zatresla mreža Madriđana, a veliku radost i euforiju na tribinama izazvao je gol Ilkaja Gundogana. 

Malo ko je mogao znati da će nastavak još svežeg duela u potpunosti pripasti Realu i da će letošnje pojačanje vredno 120 miliona evra ukrasti šou!

Reč je, naravno, o Džudu Belingemu. Fantastični Englez je poravnao rezultat razornim udarcem u 68. minutu, da bi postavio konačnih 2:1 23 minuta kasnije, tačnije, u 92.  Sudijska nadoknada od četiri minuta, pokazaće se, presudila je domaćima.

Foto: EPA

Džud Belingem

Tada se Barsa probudila, ali je bilo jasno da je za novo izjednačenje prekasno, nije ostalo vremena timu Ćavija. Susret je obeležilo i provociranje Vinisijusa, koji je aplaudirao domaćim navijačima i tražio da navijaju glasnije dok njihov tim gubi. Naravno, to je naišlo na salve zvižduka na račun Brazilca.

Real je ovom pobedom pobegao Đironi i osamio se na prvom mestu sa 31 bodom, dok je Barsa još uvek treća sa 24. uz nezgodni Atletiko Madrid koji diše za vrat sa samo dva boda manje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija