• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2023

12:41

Nemci proteruju fudbalere koji podržavaju Palestinu!? Majnc već reagovao, čeka se Bajern

EPA

Fudbal

Nemci proteruju fudbalere koji podržavaju Palestinu!? Majnc već reagovao, čeka se Bajern

Podeli vest

Fudbalski klub Majnc suspendovao je svog fudbalera Anvara El Gazija (28), koji je pružio podršku Palestini u ratu sa Izraelom. Moguće je da na identičan način bude sankcionisan i Nusair Mazraui (25), kome je Bajern već najavio ozbiljne razgovore po povratku u klub.

Centralna tema svetskih medija je trenutni rat Izraela i Hamasa, a celokupna situacija prenela se i na fudbal, pošto su se tim povodom oglasili brojni igrači.

Mnogo je onih koji su stali na jednu od strana, a u centru pažnje Nemačke javnosti sada su holandski fudbaler poreklom iz Maroka Anvar El Gazi i reprezentativac Maroka Nusair Mazraui. Ofanzivac Majnca El Gazi otvoreno je pružio podršku Palestini na društvenim mrežama, pošto je poručio da "Izrael vrši genocid i da će Palestina biti oslobođena".

Foto: EPA

 

 

 

Nedugo zatim, reagovao je njegov klub Majnc, pa ga je udaljio sa treninga i utakmica do daljeg.

"Majnc suspenduje Anvara el Gazija sa treninga i utakmica. To je odgovor kluba na izbrisanu objavu igrača na društvenim mrežama. El Gazi je zauzeo stav o sukobu na Bliskom istoku koji klub ne toleriše. Sve je obavljeno posle razgovora igrača i uprave kluba. Majnc poštuje da postoje različiti stavovi vezani za sukob na Bliskom istoku koji je već decenijama u toku. Međutim, klub se jasno distancira od sadržaja igračeve objave jer se ne poklapa sa vrednostima kluba" stoji u klupskom saopštenju.

 

 

Nešto slično moglo bi da sačeka i Mazrauija po povratku u Minhen iz Maroka, gde se nalazi zbog utakmica reprezentacije. Ovaj momak prethodno je u nekoliko navrata preko svog Instagram naloga delio snimke i slao podršku Palestincima u ovom ratu.

Foto: EPA

 

 

Kako navode nemački mediji, zbog toga će ići na detaljan razgovor sa upravom kluba i nije isključeno da prođe isto kao El Gazi.

"Bajern je najavio detaljan lični razgovor sa Mazrauijem kada se vrati iz reprezentacije Maroka. Biće to verovatno pre subotnje utakmice protiv Majnca, gde je igrač El Gazi takođe izazvao pometnju sa propalestinskim stavovima", piše "ZDF.de".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija