• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

22:07

Bivši trener Partizana udario na selektora Engleske! Samo treba da budeš ljudsko biće

profimedia

Fudbal

Bivši trener Partizana udario na selektora Engleske! Samo treba da budeš ljudsko biće

Podeli vest

Legendarni fudbalski stručnjak Avram Grant kritikovao je selektora Engleske Gareta Sautgejta zbog stava oko rata između Izraela i Palestine.

Sautgejt je prošle nedelje poručio da oseća veliku tugu za sve koje su izgubili voljene u napadima u Izraelu, dok je fudbalski savez Engleske odbio zahtev saveza iz Izraela da na čuvenom stadionu "Vembli" u Londonu osvetli luk u bojama izraelske zastave.

Zbog svega ovoga oglasio se i Grant, bivši trener Partizana je na svom Instagramu objavio video snimak u kojem je kritikovao Sautgejta što nije osudio napade palestinske jedinice Hamas.

- Zdravo, imam poruku za Gereta Sautgejta, koga veoma poštujem kao osobu i veoma je dobar trener. Video sam tvoju izjavu. Ne morate da birate strane. Takođe, možete izabrati stranu da osudite ono što smo svi videli na snimcima – decu bez glave, devojke koje su žive izgorele, starice, o kojima ne mogu ni da pričam. Samo treba da budeš ljudsko biće - rekao je bivši selektor Izraela. 

Foto: EPA Images

Selektor Engleske Geret Sautgejt našao se na udaru

Nekadašnji trener Čelsija, Vest Hema i Portsmuta dodaje da ima brojne prijatelje Palestince, koji osuđuju brutalna ubistva dece i žena, a koja su izveli militanti Hamasa.

- Ako moj brat to uradi, ja bih to osudio, ne bih to prihvatio. Poznajem dosta Palestinaca, oni su moji prijatelji, čak dolaze da gledaju fudbal iz Gaze, sa Zapadne obale. Oni kažu da se ne slažu s ovim, ali da ne prihvataju ova brutalna ubistva. Kažu da to nije islam i ja se slažem. Poznajem islam veoma dobro. Islam je divna religija, oni vole ljude, veoma su ljubazni. Dakle, možete da stojite u svom stavu, ali i dalje osuđujete ova brutalna ubistva dece, devojčica i svih ljudi. Morate to da uradite, to je za čovečanstvo - poručio je Grant.

Inače, Kristal Palas je jedini klub iz Premijer lige koji je napad Hamasa označio kao teroristički incident, dok je Čelsi javno poručio da podržava jevrejsku zajednicu u Londonu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija