• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.10.2023

06:40

Katarski šeik odustao od Mančestera, Retklif jedina opcija! Navijači i legenda kluba protiv!

EPAIMAGES

Fudbal

Katarski šeik odustao od Mančestera, Retklif jedina opcija! Navijači i legenda kluba protiv!

Podeli vest

Šeik Jasim Bin Hamad Al Tani odustao od Mančester junajteda, Glejzeri sada imaju jednu opciju.

Više od godinu dana traje saga oko prodaje Mančester junajteda. Delovalo je u jednom momentu da su Glejzeri uspeli da umire navijača i da od prodaje nema ništa, a onda je nova sezona na "Old Trafordu" donela katastrofalne rezultate pa su novi vlasnici ponovo aktuelna tema na Ostrvu.

Čitava priča uskoro bi mogla da dobije čitav epilog, ali ne onakav kakvom su se pristalice "crvenih đavola" nadale. Naime, Šeik Jasim Bin Hamad Al Tani nije želeo više da čeka odluku porodice Glejzer i povukao je svoju ponudu tešku 5.000.000.000 funti. Glavni kupac sada je ispao iz kombinacije i u prvi plan iskočio je Sir Džim Retklif. 

Engleski milijarder od malena je navijač Mančester junajteda i spreman je da pomogne klubu, ali ne želi da kupi sve akcije porodice Glezer već samo 25 odsto. To se, u početku, nije svidelo američkim vlasnicima koji su bili spremni da napuste "Old Traford". Ipak, nakon što je Jasim Bin Hamad Al Tani izašao iz priče Retklif im je jedina opcija i čini se da će prihvatiti njegov predlog. 

Foto: EPA

 

Kako prenose britanski mediji Džim Reklif ponudio je 1.400.000.000 funti za četvrtinu prava na Mančester junajted. 

Iako do dogovora još uvek nije došlo, Britanci su otišli korak dalje i najavili koji potez će biti Retklifov prvi po dolasku u Mančester junajted. Navodno, Retklif će za novog sportskog direktora "crvenih đavola" postaviti Pola Mičela. 

Reč je o čoveku koji je pravio sjajne rezultate gde god da je radio. Tokom boravka u Sautemptonu u klub je doveo Virdžila Van Dajka i Sadio Manea, potom je kao sportski direktor Totenhema dogovorio transfere Son Heung Mina i Dele Alija, Kirena Tripijea, Tobi Alvervejlda...

Nakon odlaska sa Ostrva Mičel je kao sportski direktor radio u RB Lajpcigu i Monaku pre nego što je letos napustio Kneževinu. 

Nevil protiv dolaska Džima Retklifa! 

Stav navijača još uvek nije jasan po pitanju dolaska Džima Retklifa budući da su pristalice "crvenih đavola" želele da porodica Glejzer napusti "Old Traford" u celosti. Zbog toga se legendarni štoper Geri Nevil brine da će dolazak novog suvlasnika napraviti dodatnu pomenjtu u upravi kluba i da glavna pitanja neće biti rešena. 

- Klubu je potrebno rukovodstvo koje gradi pozitivno okruženje i kulturu držeći se klupskih vrednosti i principa. Rukovodstvo koje je spremno da donese teške odluke kako bi sprečilo dodatno narušavanje imidža kluba u javnosti - rekao je Geri Nevil. 

Foto: EPAIMAGES

 

Slavni defanzivac Mančester junajteda smatra da će se priča oko renoviranja stadiona dodatno produžiti, kao i da će dolazak Džima Retklifa otvorili nova pitanja unutar kluba.

Upravi odbor Mančester junajteda zasedaće u utorak, a nakon sednice očekuje se da ponuda Džima Retklifa bude prihvaćena ili odbijena. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija