• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.10.2023

09:05

Bankrot preti Juventusu! Prodaja Vlahovića jedina opcija!?

EPAIMAGES

Fudbal

Bankrot preti Juventusu! Prodaja Vlahovića jedina opcija!?

Podeli vest

"Stara dama" prošle godine izgubila preko 120.000.000 evra.

Već mesecima Juventus se nalazi u obziljnoj krizi i čini se da su bolji dani sve dalji od Torina... Prošle sezone "staroj dami" oduzeto je 15 poena u Seriji A. Da stvar bude gora UEFA je rešila da joj zabrani nastup u Ligi šampiona, kada se kvalifikuju, ali su uz dogovor sa evropskom kućom fudbala čelnici kluba uspeli da se odreknu učešća u Ligi konferencija kako bi se kazna povukla. 

Letos su na izlaznim vratima kluba bile najveće zvezde - pre svih Dušan Vlahović i Federiko Kjeza. Do transfera nije došlo budući da niko nije želeo da ispuni finansijske zahteve Juventusa, a prodaje su bile neophodne kako bi klub mogao normalno da funkcioniše. 

Minus u kasi je sve veći, da stvar bude gora, iz kluba su danas saopštili da je prošle sezone Juventus izgubio 123.700.000 evra! Vlasnici kluba morali su da "upumpaju" u klub 200.000.000 evropskih novčanica kako bi se svi troškovi pokrili i minus bio "ispeglan". 

Kada se saberu svi transferi - Juventus je tokom prethodnih pet godina zabeležio gubitak od 722.000.000 evra, a ako i naredna sezona bude ovako "uspešna" minus će stići i do milijarde! 

Foto: EPAIMAGES

 

Glavni cilj ovog leta bila je da se klub oslobodi igrača sa velikim ugovorima, to je donekle uspelo pošto su iz Torina otišli Leonardo Bonući, Anhel di Marija i Huan Kvadrado. Kada govorimo o sportskim rezultatima, čelnici su pred Maksa Alegrija i igrače postavili cilj da se ove sezone izbori učešće u Ligi šampiona. 

Razlog za to su procene stručnjaka da će vlasnici, odnosno porodica Anjeli-Elkan, biti prinuđeni da na račun kluba uplate dodatnih 200.000.000 evra kako klub ne bi bankrotirao! Na predsedniku Đanluki Fereru i generalnom direktoru Mauriciju Skanavinu je delikatan zadatak da što više ublaže finansijski minus. Moguće je da će tokom zime igrački kadar biti dodatno oslabljen, a sve to bi moglo da ostavi traga i na terenu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20