• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2023

21:01

Đirona živi san, pobeda u Viljarealu za prvo mesto na tabeli!

Tanjug/AP

Fudbal

Đirona živi san, pobeda u Viljarealu za prvo mesto na tabeli!

Podeli vest

Nakon sedam kola Đirona lider Primere.

Kada je sezona počela malo ko je mogao da očekuje kako će izgledati tabela španske Primere nakon sedam odigranih kola. Baš zbog toga fudbal i jeste magična igra... 

Fudbaleri Đirone upisali su večeras šesti uzastopni trijumf pošto su na teškom gostovanju Viljarealu slavili nakon preokreta sa 2:1 (0:0) i tako preuzeli prvo mesto na tabeli. 

Viljareal je novim porazom nastavio svoje ovosezonsko posrtanje, a početak drugog poluvremena slutio je na bolje dane. Dani Pareho je u 49. minutu doneo vođstvo Žutoj Podmornici, ipak, to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. 

Andrej Dovbik je posle samo šest minuta poravnao rezultat, da bi bivši štoper Mančester sitija i Barselone - Erik Garsija u 61. minutu postavio konačan rezultat.

Poraz u gradskom derbiju od Atletiko Madrida uspeo je da razbudi izabranike Karla Anćelotija. Real Madrid je večeras pred svojim navijačima, bez puno muke, savladao Las Palmas u okviru sedmog kola španske Primere - 2:0 (1:0). 

Foto: Tanjug/AP

 

Ponovo Blankosi nisu briljirali, ali su igrali taman koliko je bilo potrebno za pobedu bez mnogo muke. Viđen je po jedan gol u oba poluvremena, a niz dobrih igara, mimo svih očekivanja, nastavio je iskusni španski napadač - Hoselu. Bivši golgeter Espanjola bio je strelac u 54. minutu posle asistencije Rodriga, a prednost Realu u finišu prvog dela igre doneo je Braim Dijaz. 

Senku na pobedu Reala bacila je povreda Davida Alabe koji je već u prvom poluvremenu morao van igre. 

U trećem meču današnjeg programa između Atletik Bilbaa i Hetafea pobednika nije bilo - 2:2 (1:0). Ključan detalj dogodio se u finišu prvog poluvremena kada je domaćin ostao sa igračem manje nakon što je direktan crveni karton dobio Ojan Sanset. 

Znao je to Hetafe da iskoristi i već na startu drugog poluvremena poravna rezulta preko Alvareza. Poveo je Bilbao još jednom golom Injakija Vilijamsa, ali je bod gostima iz predrgađa Madrida obezbedio Latas u 83. minutu. 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija