• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.09.2023

21:18

Rumuni imaju jasan stav! Belodedić za Informer: Uvek ćemo biti uz braću Srbe

profimedia

Fudbal

Rumuni imaju jasan stav! Belodedić za Informer: Uvek ćemo biti uz braću Srbe

Podeli vest

Bivši rumunski fudbaler Miodrag Belodedić u razgovoru za Informer poručio je da će uvek biti uz braću Srbe i tvrditi da je Kosovo srce Srbije.

Utakmica 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koju su u utorak uveče u Bukureštu igrali Rumunija i takozvano Kosovo, prekinuta je usled skandiranja navijača domaće selekcije. Oni su u 22. minutu razvili transparent "Kosovo je Srbija" i uzvikivali "Srbija, Srbija". To je strašno iznerviralo gostujuće igrače, koji su se pokupili sa terena i otišli u svlačionicu, a prekid je trajao 45 minuta.

Jasan stav

Uzalud je spiker na stadionu upozoravao da bi meč mogao da bude trajno prekinut i da će UEFA kazniti rumunski savez, navijači nisu želeli da popuste sve dok policija nije došla i oduzela im transparent.

Belodedić ističe da je reakcija pristalica rumunske reprezentacije logična, jer oni Srbe doživljavaju kao svoju braću i uvek će biti uz Srbiju.

- Naravno da smo uz Srbiju i da rumunski narod voli Srbiju. To je uvek bilo tako i uvek će biti. Imaju i mene, igrao sam u Srbiji i Rumuniji, ne vidim zašto ne bismo voleli Srbiju. Šalu na stranu, video sam sve šta se desilo. Rumunskim navijačima Srbija je važna i oni su želeli da iskažu svoj stav, bez obzira na posledice. Nisu posustali ni kad ih je spiker upozoravao da sklone transparent - kaže Belodedić za Informer.

Foto: EPA Images

Rumunski navijači podržali Srbiju

Osim što su podržali Srbiju, Rumuni su isprovocirali protivnika, pa su lakše došli do pobede 2:0. Ipak, Savez će sigurno morati da plati kaznu, mada se još ne zna koliko će ih UEFA "rebnuti".

- Bićemo sigurno kažnjeni, ne znam kako i koliko, ali kazna je neminovna. Verujem da će biti samo finansijska, a da nam niko neće dirati bodove. Na kraju, utakmica je odigrana. Mislim da je to urađeno delom i da se isprovocira protivnik. Znali su navijači da Šiptari s Kosova neće dobro reagovati, da će biti ljuti, dekoncentrisani i da će to uticati na njihov kvalitet igre. Na kraju je ispalo i dobro, jer smo pobedili. Neće biti lako plasirati se na Evropsko, jer nam je teška grupa, imamo mečeve sa Izraelom i Švajcarskom - zaključio je Belodedić.

Potukli se igrači

Tokom prekida je u više navrata spiker upozoravao navijače, ali kako izveštavaju rumunski mediji, on nije smeo da izgovori reč "Srbija".

"Molim vas, prestanite da skandirate ime naših komšija (Srbije), UEFA ne toleriše revizionizam! Ovo je poslednje upozorenje! Ulažemo velike napore kako bi se utakmica nastavila. Ako nastavite da skandirate, biće definitivno prekinuta", pokušao je spiker da smiri navijače nekoliko puta, ali ga nisu slušali.

Foto: EPA Images

Šiptari pobegli sa terena

Utakmica je nastavljena nakon 45 minuta, ali je usledio sukob fudbalera dve ekipe, a sa tribina se opet čulo "Kosovo je Srbija". Posle meča rumunski specijalci su opkolili ultrase koji su navijali "Kosovo je Srbija". Mediji u Rumuniji podsećaju da su tokom meča u Prištini navijači takozvanog Kosova bili neprijateljski nastrojeni prema gostima, zviždali su rumunskoj himni, pa su im sada oni vratili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija