• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2023

06:20

Debitovao protiv Partizana, sad ide u Čelsi za 40 miliona evra!

EPA

Fudbal

Debitovao protiv Partizana, sad ide u Čelsi za 40 miliona evra!

Podeli vest

Fudbalski klub Čelsi iz Londona blizu je dogovora sa Ajaksom oko dovođenja mladog reprezentativca Gane Mohameda Kudusa (22), kojeg će, po svoj prilici, platiti oko 40 miliona evra.

Reč je o fantastičnom ofanzivnom vezisti, koji se proslavio i na prethodnom Svetskom prvenstvu kada je na meču protiv Južne Koreje postigao dva gola. Informaciju o njegovom prelasku na "Stamford Bridž" preneo je pouzdani britanski "Atletik", koji tvrdi da su klub i igrač već postigli dogovor oko plate i da je samo ostalo da Ajaks i Čelsi postignu dogovor oko konačnog obeštećenja.

Ovaj momak je na 41 utakmici prošle sezone postigao čak 18 golova i zabeležio sedam asistencija, pa je uz Dušana Tadića bio glavni igrač amsterdamskih "kopljanika". Vezano za ovog momka postoji još jedna interesantna stvar, a vezana je za fudbalski klub Partizan.

Foto: Starsportphoto

Kudus na meču protiv Partizana 2018. godine

 

Naime, Kuduz je prvi profesionalni meč u karijeri odigrao upravo protiv Partizana na leto 2018. godine. U pitanju je susret 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a Kuduz je u tom periodu nastupao za danski Nordsjeland. I tada je, kao 18-godišnjak, pokazao ogroman talenat i još tada se pričalo da će napraviti veliku karijeru. Kudus je odigrao oba meča, i u Farumu i u Beogradu, ali nije se radovao pobedi. Podsetimo, crno-beli su tada slavili u oba meča, prvo 2:1 u Danskoj, a potom 3:2 u Beogradu.

Sada, pet godina kasnije, nalazi se pred transferom karijere. Čelsi je ozbiljno zagrizao za ovog momka, koji bi u narednih nekoliko godina mogao da postane nova velika zvezda Premijer lige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija