• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.07.2023

22:22

Legendarni trener optužen! Karlo Anćeloti mora na sud, čeka ga kazna

Reuters

Fudbal

Legendarni trener optužen! Karlo Anćeloti mora na sud, čeka ga kazna

Podeli vest

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti (64) optužen je za utaju poreza u Španiji, prenela je agencija Frans pres.

Novi selektor reprezentacije Brazila tereti se da u prvom mandatu na "Santijago Bernabeu", odnosno 2014. godine nije prijavio prihod u iznosu od 386.361 evra, zbog čega će sada morati da izađe pred sud u Madridu.

"Utvrđeno je da je Karlo Anćeloti sakrio prihod od prava na imidž, zarađen u prvoj godini kao trener Real Madrida“, preneli su španski mediji. 

Anćeloti je na ročištu održanom 2021. godine priznao da snosi odgovornost za prevaru iz 2014. godine, ali je tada tvrdio da su ga bliski ljudi loše savetovali, pa se time ogradio od optužbe. Takođe, on se branio i time da tada nije proveo dovoljno vremena u Španiji da bi morao da plati porez. Ipak, te mu priče nisu pomogle, pošto je sud u Madridu zakazao poslednje ročište na kojem će mu biti određena kazna.

Anćeloti nije jedini prvi koji je u Španiji optužen za utaju poreza. Pre njega na listi optuženih našao se i trener Žoze Murinjo, te najveće fudbalske zvezde poput Kristijana Ronalda, Lionela Mesija, Đerara Pikea, Luke Modrića i mnogih drugih. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija