• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2023

13:46

Vahid žestoko raspalio: Igrači Zvezde i Hajduka su morali da igraju! Hajduk je kupio utakmicu u Beogradu...

EPAIMAGES

Fudbal

Vahid žestoko raspalio: Igrači Zvezde i Hajduka su morali da igraju! Hajduk je kupio utakmicu u Beogradu...

Podeli vest

Vahid Halilhodžić, iskusni fudbalsku stručnjak, prisetio se fudbala u vreme bivše Jugoslavije i otkrio dve traume iz perioda kada je bio fudbaler mostarskog Veleža.

Pogodilo ga je što je tada bio jedan od najboljih igrača  Jugoslavije, a imao je neprimetnu ulogu u reprezentaciji na Svetskom prvenstvu u Španiji 1982. godine.

- To je jedna od mojih sportskih trauma, uz ovo što mi se dogodilo kao treneru, da me tri puta nakon izborenog Svetskog prvenstva maknu. Malo me to pogodilo. Jedini sam igrač koji nije dobio dozvolu da ode iz države s 28 godina, otišao sam sa 29 i po godina - istakao je Halilhodžić gostujući na "Areni sport".

Kaže da je politika imala veliki uticaj, te da su privilegovani bili igrači Hajduka i Crvene zvezde. Oni su morali da igraju.

-  U toj selekciji sam proveo devet godina, a imao sam možda petnaestak nastupa, možda sam tek desetak bio standardan. Bio sam proglašen za najboljeg igrača, a bio sam rezerva. Tu je politika imala veliki uticaj. Morali su igrati neki igrači, posebno su fudbaleri Hajduka i Crvene zvezde imali jaku privilegiju.

Foto: EPAIMAGES

Vahid Halilhodžić

 

Halilhodžić pamti i sezonu 1973/1974 koju su Hajduk i Velež završili sa jednakim brojem bodova, ali je Hajduk bio prvak zbog bolje gol-razlike. U utakmicama poslednjeg kola Velež je slavio u Sarajevu 3:1, a Hajduk kod OFK Beograda 2:0. Oba su kluba na kraju imala 45 bodova, dva više od Crvene zvezde, ali splitski klub je imao +28 gol-razliku, a Velež +20.

- Generacija u kojoj sam igrao, iako sam bio mlađi, i ova druga s Tuceom, Kajtazom… To su verovatno dve generacije koje su morale biti prvaci, ali smo pokradeni. Moja je generacija pokradena od Hajduka. Znam da su kupili utakmicu u Beogradu protiv OFK Beograda, Borota golman... Sve to znam - rekao je Halilhodžić.

Poznati bosansko-hercegovački stručnjak stvorio je sadašnju generaciju nacionalnog tima Maroka i s njom uspešno prebrodio kvalifikacije za prošlogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru, a onda dobio otkaz. Izgubio je bitku sa zvezdama tima, jer je tamošnji Savez stao na stranu igrača, s kojima je njegov naslednik Valid Regragui stigao do senzacionalnog četvrtog mesta na SP i očarao svet igrom


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija