• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2023

15:38

LOŠ MARKETINŠKI POTEZ! Barselona izgubila 440 hiljada pratilaca zbog podrške "prajdu"

AP/Photo

Fudbal

LOŠ MARKETINŠKI POTEZ! Barselona izgubila 440 hiljada pratilaca zbog podrške "prajdu"

Podeli vest

Fudbalski klub Barselona je skupo platio za pokušaj da budu "budni" i da podrže takozvani "prajd mesec" tako što će okačiti zastavu duginih boja uz grb tima.

Ovom željom da pruže podršku LGBT organizacijama i njenim članovima, slavni tim sa "Kamp Noua" ostao je bez čak 440 hiljada pratilaca na društvenim mrežama.

Istraživanje je sprovela agencija zadužena za onlajn marketing "Ćerpa studio", a rezultate je preneo ugledni katalonski list "El Mundo Deportivo". 

Istraživanje marketinške agencije je pokazalo da je trofejni klub već u prvom satu "sporne" objave ostao bez 306 hiljada pratilaca, da bi se dodatno uvećao kasnije.

Drugog dana Instagram profil Barselone je otpratilo čak 134 hiljade ljudi.

Foto: Tanjug/AP

 

Istraživanje je pokazalo da je svih devet klubova La Lige koji su na svojim profilima postavljali zastavu dugine boje izgubilo veliki broj pratilaca.

Timovi koji su, uz Barselonu, izgubili veliki broj pratioca su  Valensija, Atletik, Real Sosijedad, Osasuna, Hetafe, Selta, Majorka i Alaves.

Las Palmas je, nakon postavljanja, "kontroverzne" zastave zabeležio porast pratilaca.

Za Barselonu ovaj pad pratilaca nije ogroman gubitak, s obzirom na to da klub na Instagramu prati 122 miliona ljudi uz oko 30 hiljada novih pratilaca svakoga dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija