• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.05.2022

17:15

KRAGUJEVAC SLAVI LALATOVIĆA! Radnički ZA PET MINUTA okrenuo Proleter!

Starsportphoto

Fudbal

KRAGUJEVAC SLAVI LALATOVIĆA! Radnički ZA PET MINUTA okrenuo Proleter!

Podeli vest

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog savladali su Proleter sa 2:1 (0:1) u petom kolu Superlige Srbije

Ne odustaje Radnički od ostanka u eliti! Kragujevčani su bili na ivici ambisa na Čika Dači, ali je četa Nenada Lalatovića u finišu meča uspela da preokrene rezultat i savlada novosadski Proleter u petom kolu plej-auta Superlige Srbije - 2:1 (0:1). 

Radnički je bio daleko bolji rival u prvom poluvremenu, ali Kragujevćani nisu uspeli da materijalizuju dominaciju. Najbolju šansu je propustio kapetan Marko Mirić koji je u 29. minutu promašio penal, a surova kazna stigla je u sudijskoj nadoknadi. Jovanović je matirao Ognjena Lukića i doneo prednost Proleteru. 

Foto: Starsportphoto

Delovalo je da će Novosađani osvojiti čitav plen na Čika Dači, ali su fudbaleri Radničkog uspeli da preokrenu meč u poslednjih pet minuta. Tomić je u 86. "sa kreča" poravnao rezultat, da bi posle samo 200 sekundi Đorđe Maksimović sačuvao tri boda u Kragujevcu. 

Radnički će u sledećem kolu na megdan Spartaku iz Subotice koji je osigurao ostanak u Superligi, dok Proleter gostuje Kolubari. 

SUPERLIGA, PLEJ-AUT - 5. KOLO

Subota

Metalac - Novi Pazar 3:0 (1:0)
Dimić 23, Mujezinović 56, Mustafa 80

Nedelja

Radnički KG - Proleter NS 2:1 (0:1)
Tomić 86 pen - Maksimović 89 - Jovanović 45+2

17.00 Spartak - Kolubara 

19.05 Mladost - Radnik 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija