• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.05.2022

22:54

GRUJIĆEV PORTO ŠAMPION PORTUGALIJE! Srbin tituli iz Superlige, pridodao još jednu!

REUTERS/Pedro Nunes

Fudbal

GRUJIĆEV PORTO ŠAMPION PORTUGALIJE! Srbin tituli iz Superlige, pridodao još jednu!

Podeli vest

Fudbaleri Porta savladali su Benfiku u gostima rezultatom 0:1 u derbiju 33. kola prvenstva Portugalije

Nije moglo bolje nego da 30. pute Porto ponese naslov šampiona Portugalije i to pobedom protiv Benfike na njenom Lužu.

Zmajevima je bio dovoljan remi da skine Sporting sa trona, ali oni su išli na sve! Peti put u poslednjih deset godina portugalski je postao šampion! Prvu priliku na utakmici imao je napadač gostiju Mehdi Taremi, ali je golman Vlahodimos bio na visini zadatka. Pet minuta kasnije uzvratio je Darvin Nunjez, a istakao se golman gostiju Diogo Kosta.

Foto: REUTERS/Pedro Nunes

 

Mogao je Porto do vođstva posle samo minuta igre u nastavku. Šutirao je brazilac Evanilson, a ponovo se istakao Vlahodimos! Benfika je postigla pogodak u 52. minutu, opet je pogodio maestralni Darvin Nunjez, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Mogao je Nunjez do gola petnaestak minuta kasnije, odlično je šutirao u sam ugao gola, ali je krajnjim naporom Diogo Kosta spasio Porto i loptu skrenuo u korner.

Titulu Portu doneo je Nigerijac Zaidu lepim golom u 94. minutu. Marko Grujić je odigrao svih 90. minuta, a osim činjenicom da je bio šampion Srbije sa Crvenom zvezdom, može da se pohvali i da je postao prvak Portugalije.

Porto je vratio tron na kojem je poslednji put sedeo nakon takmičarske 2019/20.

PORTUGALIJA – 33. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Petak

Boavista – Vitorija Gimarais 1:1 (0:1)

Ntep 69 – Estupinan 25

Subota

Estoril - Moreirense 1:0 (0:0)

Franko 64

Benfika - Porto 0:1 (0:0)

Zaidu 90+4

Portimonense - Sporting (u toku)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija