• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.04.2022

18:06 >> 16:10

NISAM ZADOVOLJAN, ALI MOŽEMO DO OPSTANKA! As Proletera SAMOKRITIČAN, ipak, veruje u tim!

Starsportphoto

Fudbal

NISAM ZADOVOLJAN, ALI MOŽEMO DO OPSTANKA! As Proletera SAMOKRITIČAN, ipak, veruje u tim!

Podeli vest

Fudbaleri Proletera će kroz plej-aut pokušati da izbore opstanak u Superligi Srbije

Novi Sad od pre nekoliko godina ima dva kluba u Superligi Srbije. Izvesno je da će Vojvodina i iduće godine biti među elitom, a svoj status pokušaće da odbrani i Proleter čije boje brani nekadašnji as Partizana Nikola Ninković. 

Bivši reprezentativac Srbije i internacionalac u Italiji, jesenas je došao u tabor Proletera, imao nekoliko dobrih partija, ali se od igrača njegovog kalibra očekivalo više. 

Svestan je toga i Nikola Ninković koji je posle regularnog dela sezone podvukao crtu i objektivno analizirao kako timski, tako i lični učinak ove takmičarske godine. 

- Iskreno, nisam zadovoljan partijama koje sam pružao. S obzirom na sve kroz šta sam prošao najbitnije je da sam zdrav i da nemam povrede. Trudim se da napredujem iz nedelje u nedelju i stavljam se na raspolaganje treneru i ekipi. Pojedinac ne može sam da utiče da ekipa ostvari povoljan rezultat. Moramo svi da shvatimo da će svaka od narednih sedam utakmica imati veliku važnost i da bi im trebalo pristupiti kao onima koje smo igrali protiv najboljih ekipa iz lige - rekao je Nikola Ninković. 

Ekipa sa Slane bare je u jednom momentu delovala kao ozbiljan kandidat za plasman u plej-of. Ipak, nešto slabije predstave izabranika Dušana Bajića odlučile su da Proleter do kroz relegacije mora da izbori opstanak među elitnim društvom. 

- Iako smo vežbali prekide, primili smo dva gola na identičan način, kao protiv Mladosti u Lučanima. Negativan rezultat već na početku je uticao na psihu igrača, u drugom poluvremenu smo pokušali na sve načine da se vratimo, postigli smo gol, imali dominaciju, ali je bilo premalo vremena da preokrenemo rezultat - jasan je popularni Džigi. 

Foto: Starsportphoto

Ukoliko bi se sezona završila sada Proleter bi morao i u baraž. Da bi izbegli dramu Novosađani će morati da nadoknade pet bodova minusa u odnosu na Kolubaru, a prvi ispit će imati protiv Mladosti iz Lučana. 

- Poslednji susret sa Mladosti nam ostao nam je u lošem sećanju, odigrali smo slabo i primili dva gola posle prekida. Imamo želju da im se revanširamo, pokušaćemo da iskoristimo činjenicu da se oni nalaze u nešto lagodnijoj poziciji zbog veće bodovne zalihe. Pripremamo utakmicu i nadamo se pozitivnom rezultatu. U našoj ligi tokom čitave sezone razlika između timova je mala. Pet bodova se lako stiže, potrebne su dve vezane pobede. Verujem da možemo do opstanka i bez baraža - dodaje vezista Proletera. 

Iako je tokom jeseni delovalo da se makar dva putnika u Prvu ligu Srbije znaju, Novi Pazar, Metalac i Radnički iz Kragujevca su živnuli tokom proleća i uspeli da ožive nadu za opstanak. 

- Rezultati pokazuju da nijedna ekipa nije za potcenjivanje. Radnički iz Kragujevca se izvukao iz nemoguće situacije, Novi Pazar počeo da pobeđuje, Metalac je dobar... Mala je prednost što dočekujemo direktne rivale Novi Pazar i Metalac na našem stadionu, tu prednost ćemo pokušati da iskoristimo. Ne znam koliko nam je bodova potrebno, ali verujem u tim, stručni štab, klub i upravu i siguran sam da ćemo izboriti opstanak. Valja ići od utakmice do utakmice, što pre osvajati bodove kako se ne bi čekalo na pretposlednje ili poslednje kolo - podvukao je Nikola Ninković. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija