• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.02.2022

20:28

PARTIZAN JE FAVORIT U BORBI ZA TITULU! Napadač MUČIO Zvezdu, pa priznao da su CRNO-BELI bliži TROFEJU!

Starsportphoto©

Fudbal

PARTIZAN JE FAVORIT U BORBI ZA TITULU! Napadač MUČIO Zvezdu, pa priznao da su CRNO-BELI bliži TROFEJU!

Podeli vest

Fudbaleri Proletera poraženi su u nedelju od Crvene zvezde sa 2:1, a jedan od najistaknutijih na terenu bio je Stefan Tomović, napadač novosadskog kluba koji ističe da su ambicije Proletera vezane isključivo za plej-of

- S obzirom na to kakvu ekipu imamo, kao i na igre dosad, mislim da je cilj i te kako dostižan. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima, tako da sa optimizmom očekujemo naredne utakmice. Tri poena u Kragujevcu smo očekivali, nadali smo se makar bodu i protiv Crvene zvezde. Nažalost, nekoliko minuta nas je delilo od uspeha - rekao je Tomović nakon poraza od Crvene zvezde. 

Upravo je Tomović bio najzaslužniji što se Zvezda toliko mučila u Novom Sadu. Ofanzivac Proletera je iznudio penal koji je Nikoli Ninkoviću odbranio Borjan, da bi sredinom drugog poluvremena postigao gol za 1:1. Ipak, Novosađani nisu izdržali, a pobedu crveno-belima obezbedio je Milan Pavkov golom u samoj završnici meča. 

- Zadovoljan sam onim što sam pokazao, ali je najvažnije što smo kao tim izgledali dobro i pokazali da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama Superlige. Prija mi afirmacija u Proleteru, dobro su me prihvatili saigrači, treneri, ljudi koji vode klub. Nadam se da će sve to uticati pozitivno na moju dalju karijeru - ističe ofanzivac Proletera. 

Tomović je na početku karijere igrao klasičnog napadača, ali ga je Dušan Bajić ubrzo prekomandovao na krilo što se ispostavilo kao pun pogodak. Ove sezone postigao je sedam golova i tako došao na korak od TSC-a, ipak, do transfera nije došlo. 

- Na početku karijere igrao sam iza špica, dolaskom Bajića uloga u timu mi je promenjena. Ubrzo sam shvatio da mogu dosta pomoći ekipi i kad se nalazim na boku.  Od obaveza koje sam imao nisam stigao da razmišljam o prelasku u TSC. Možda je tako bolje. Maksimalno sam fokusiran na igru obaveze u Proleteru. Došli smo na nivo da možemo reći da smo favoriti u utakmicama sa slabije rangiranim timovima. U Lučane idemo po tri boda koja bi nam dosta značila u borbi za plej-of - ističe Tomović. 

Foto: Starsportphoto©

Jasan je najbolji strelac Proletera kada su njegove ambicije u pitanju. Želje su Španija ili Holandija. 

- Još tri godine sam ugovorom vezan za Proleter. Nadam se da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve. U budućnosti bih poput mnogih igrača iz Superlige želeo da promenim sredinu, odem u klub u kojem ću još više moći da napredujem. Prema stilu igre i predispozicijama, najviše bi mi odgovarale holandska ili španska. 

Za kraj, Tomović je iskoristio priliku da prognozira šampionsku trku, a blagu prednost zbog veće želje daje Partizanu. 

- Već smo po dvaput odmerili snage sa Zvezdom i Partizanom. Moj utisak je da crno-beli imaju veću želju za titulom, tako da bih im dao prednost - podvukao je Tomović. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marquez

pre 2 godine

Pa kako drugacije zar nije stanojevic rekao da je prvenstvo neregularno ako ne bude prvi i ide isped skupstine da protestvuje?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija