• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.LJ.

04.09.2020

07:15

ZVEZDA PRODALA PORTUGALCA I KRENULA PO NOVOG NAPADAČA! Na Marakani razmišljaju o Urugvajcu i Francuzu!

Fudbal

ZVEZDA PRODALA PORTUGALCA I KRENULA PO NOVOG NAPADAČA! Na Marakani razmišljaju o Urugvajcu i Francuzu!

Podeli vest

Portugalski fudbaler Antonio Mendeš Tomane (27) posle samo godinu dana provedenih na "Marakani" napustio je juče Crvenu zvezdu! Srpski šampion prodao je Tomanea turskom drugoligašu Samsunu za 600.000 evra i sada sportski sektor ima zadatak da pronađe novo rešenje u napadu




Na meti Zvezde su napadač Selte Gabrijel Fernandez (26) i Aleksandre Mendi (26) iz Bordoa. Crvena zvezda je nekoliko prelaznih rokova jurila Tomanea i tek iz trećeg pokušaja je, prošlog leta, uspela da ga dovede. Tada je Tondeli plaćeno 750.000 evra za njega.

ŠOK ZA ZVEZDU NAKON POBEDE U TIRANI! Junak crveno-belih hoće DA IDE IZ KLUBA!

Ništa od Sivasa

Portugalac je prvobitno trebalo da potpiše za Sivas, a Zvezdi bi u tom slučaju pripalo 700.000 evra, međutim, taj posao se izjalovio. Tomane je morao da se zadovolji odlaskom u drugi rang takmičenja u Turskoj, a crveno-beli obeštećenjem od 600.000 evra.

Foto: Tanjug/AP

Iako je nedavno postigao pobedonosni gol protiv Tirane u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i tako sprečio bruku crveno-belih, Tomane će u Ljutice Bogdana ostati upamćen kao tragičar. Portugalac prošle sezone protiv Olimpijakosa u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona nije realizovao penal u meču u kojem je Zvezdi bio dovoljan bod za evropsko proleće. Kasnije su Atinjani u finišu meča postigli pogodak i obezbedili treće mesto i prolazak u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Čelnici Zvezde svesni su da nemaju pravo na grešku, jer je ekipi preko potreban kvalitetan napadač, od koga će stručni štab moći odmah da očekuje golove.

- Crveno-beli posle prodaje Tomanea moraju da dovedu centarfora, jer je Milan Pavkov potpuno van forme, a Ričmond Boaći od povratka iz Kine prečesto ima problema sa povredama. Na "Marakani" su svesni da nemaju prava na grešku, da ne sme da im se desi novi Tomane i zbog toga su veoma oprezni. Sa druge strane, nema ni previše vremena, a želja stručnog štaba je da za poslednje kolo evropskih kvalifikacija ima na raspolaganju novog centarfora - kaže naš sagovornik.

Foto: printscreen

Crveno-beli su ovog leta dugo pregovarali sa napadačem Panatinaikosa Federikom Makedom, ali je na kraju nekadašnji centarfor Mančester junajteda produžio ugovor sa "zelenima" iz Atine.

Prvo pozajmica

To je nateralo čelnike srpskog šampiona da se okrenu novim rešenjima, a na listi su Gabrijel Fernandez i Aleksandre Mendi.

- Sportski sektor je izdvojio dva imena, Gabrijela Fernandeza iz Selte i Aleksandrea Mendija iz Bordoa, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Brestu. Sa igračima je ostvaren tek inicijalni kontakt i pregovori su u početnoj fazi. Zvezdina namera je da igrača dovede na pozajmicu, a potom narednog leta, ako bude zadovoljna, otkupi ugovor - ističe naš sagovornik.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rosano

pre 3 godine

Ovaj Urugvajac je fudbaler za Zvezdu, jak u skoku i ima Dobar pregled igre, odmah ga kaparisite.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija