• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

07.05.2024

19:20

KRAJ: Zvezda je u finalu ABA lige!

Starsportphoto

Crvena zvezda

KRAJ: Zvezda je u finalu ABA lige!

Podeli vest

Uživo pratite drugi meč polufinalne serije ABA lige između Mege i Crvene zvezde.

MEGA - CRVENA ZVEZDA  69:94 (26:19, 11:28, 16:29, 16:18)

Grad: Beograd

Dvorana: Ranko Žeravica

Sudije: Miloš Koljenšić, Igor Dragojević, Denis Hadžić

Mega: Milijašević, Jelavić, Marković, Kobžisti, Popović, Milutinović, Iljasoglu, Đurišić, Kovačević, Jović, Mušicki, Malovec
Trener: Marko Barać

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Tompkins, Davidovac, Mitrović, Lazić, Ilić, Nedović, Gedraitis, Gilespi, Topić, Dos Santos
Trener: Janis Sferopulos. 

 

 

UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

KRAJ! 

39. minut - Poeni Gilespija na jednoj i Jovića na drugoj strani - 68:94! 

38. minut - Iljasoglu i Marković pogađaju dve trojke i smanjuju prednost Zvezde - 66:90!

37. minut - Šuterska klinika Zvezde - ponovo je precizan Jago Dos Santos, na drugoj strani zaostatak Mege smanjuje Filip Jović - 60:87!

Foto: Starsportphoto

36. minut - Ako je bilo neke dileme, više je nema. Nova trojka Rokasa Gedraitisa, Crvena zvezda ima ogromnih +26 - 58:84!

35. minut - Seriju promašaja prekida Jago Dos Santos pogotkom za tri poena - 58:81!

34. minut - Smušen početak četvrte četvrtine za obe ekipe. Nižu se promašaji na sve strane, čini se da se ekipa Mege pomirila sa porazom i eliminacijom. 

32. minut - Seriju Mege prekida Branko Lazić poenima sa linije penala - 57:78!

31. minut - Poeni Andrije Jelavića na startu poslednje četvrtine, a potom se u strelce upisuje i Kobžisti - 57:76. 

TREĆA ČETVRTINA

30. minut - Ilija Milijašević stavlja tačku na treću četvrtini pogotkom za tri poena - 53:76!

29. minut - Nastavlja se rafalna paljba crveno-belih, sada trojku pogađa Miloš Teodosić - 50:74!

28. minut - Još poena za Petra Kovačevića sa linije penala, Mega je ponovo na "samo" - 20 - 49:69!

27. minut - Uspeva Mega da prekine seriju crveno-belih poenima sa linije penala, ali slaba vajda budući da je domaćin potpuno stao u drugom poluvremenu - 47:69!

Foto: Starsportphoto

 

26. minut - Čini se da Crvena zvezda polako privodi kraju polufinalnu seriju! Serija 8:0 za crveno-bele, trojku pogađaju Tompkins i Gedraitis, a pod košem je siguran Gilespi - 46:69!

25. minut - Fredi Gilespi prekida seriju promašaja na obe strane - 46:61! Prinuđen je da tajm-autom reaguje trener Mege Marko Barać. 

24. minut - Raspucali su se crveno-beli, sada trojku pogađa i Nemanja Nedović - 45:59!

23. minut - Još jedna trojka Rokasa Gedraitisa, krilni košarkaš Zvezde sada odbija nalet Mege pošto je domaćin preko Maloveca i Đurišića napravio seriju 4:0 - 43:57!

22. minut - Uvećava Jago Dos Santos prednost crveno-belih, Brazilac vezuje četiri poena sa linije penala - 39:54!

21. minut - Tačku na prvo poluvreme trojkom je stavio Gedraitis, a Litvanac na isti način otvara treći period. Na drugoj strani uzvraća Đurišić - 39:50!

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Uspevaju crveno-beli da dođu do velikih +10 trojkom Gedraitisa uz zvuk sirene - 37:47!

Foto: Starsportphoto©

 

19. minut - Stiče Zvezda i prvu osetniju prednost u finišu prvog poluvremena. Sjajno je u kontri reagovao Nemanja Nedović, pogodio uz faul Markovića i iskoristio dodatno bacanje - 37:42!

19. minut - Evo ga novi preokret, ponovo vodi Zvezda, peti vezani poen za Luku Mitrovića - 37:38!

18. minut - Dobar potez Luke Mitrovića pod košem. Centar Zvezde pogađa i to uz faul, a potom koristi i dodatno slobodno bacanje - 37:36!

17. minut - Trojku na drugoj strani vraća Jago Dos Santos, prvi pokušaj i odmah pogodak za Brazilca večeras. Usledila je dobra odbrana Zvezde, ali Milijašević dolazi do lopte pored Gilespija. Nova dva poena za organizatora Megine igre - 37:33!

16. minut - Izuzetno je raspoložen Ilija Milijašević, sada talentovani bek pogađa za tri poena iz ugla - 35:30!

15. minut - Pokušava Teodosić da pronađe napadački ritam, ali mu to ne polazi za rukom. Nakon novog promašaja Mega rezultatsku klackalicu poenima Nikole Đurišića vraća na svoju stranu - 32:30!

14. minut - Šesti poen Gilespija i to bez promašaja iz igre, snažni centar novim košem donosi prvo vođstvo Zvezdi večeras: Na drugoj strani Bogoljub Marković prekida nalet crveno-belih - 30:30!

Foto: Starsportphoto©

 

13. minut - Još poena za Gilespija pod košem, dobro koristi Amerikanac izostanak Džoela Bolomboja. Na drugoj strai kupi defanzivni skok i otvara kontru Zvezde koju trojkom kruniše Rokas Gedraitis - 28:28!

12. minut - Dobra rola Fredija Gilespija, centar crveno-belih prvo zakucava, a potom u odbrani uspeva da iznudi faul u napadu Maloveca. Ipak, ne koristi to Zvezda, a nakon lošeg dodavanje Teodosića u kontri poentira Đurišić - 28:23. 

11. minut - Ulaskom Treja Tompkinsa zaigrala je Zvezda nešto angažovanije, iskusni Amerikanac poenima pod košem otvara drugi period i dodatno topi prednost Mege - 26:21!

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Sada nesportski faul Petra Kovačevića! Centar Mege rukama je zadržao Rokasa Gedraitisa nakon dodavanja Teodosića. Litvanac je siguran sa linije penala. Tačku na prvi kvartal stavlja Nikola Topić poenima uz zvuk sirene - 26:19! 

10. minut - Tehnička greška za Miloša Teodosića... Đurišić ne koristi poklon Zvezdinog pleja, ali nakon toga pogađa oba zbog prethodnog faula Nikole Topića - 26:15. 

10. minut - Serija Zvezde 4:0 u finišu prvog perioda, pogađali su Tompkins i Topić, ali prednost Megi vraća Marković poenima uz faul Gilespija i dodatnim slobodnim bacanjem - 24:15!

Foto: Starsportphoto©

 

9. minut - Trojka Ilije Miljaševića, već pet poena ima talentovani bek Mege, domaćin po prvi put večeras ima dvocifrenu prednost - 21:11!

8. minut - Ishitren pokušaj Teodosića za tri poena, kažnjava to Milijašević i uvećava prednost Mege - 18:11. 

8. minut - Na jednoj strani siguran pod košem bio je Filip Jović, na drugoj polovičan učinak as linije penala beleži Miloš Teodosić - 16:11. 

7. minut - Nakon tajm-auta Crvena zvezda uspeva potpuno da istopi prednost Mege u dvorani "Ranko Žeravica". Sada je snažno zakucao Luka Mitrović. Na drugoj strani nova dva poena za Andriju Jelavića sa linije slobodnih bacanja - 14:10. 

6. minut - Tek iz trećeg pokušaja prve poene uspeva da upiše Nemanja N:edović. Forsira bez potrebe šuter Crvene zvezde, ali na svu sreću po goste Mega to ne uspeva da kazni - 12:8. 

5. minut - Još poena za crveno-bele sa linije penala, sada je precizan bio Branko Lazić. Seriju Zvezde već u narednom napadu prekida Timotej Malovec pogotkom nakon prodora - 11:6!

4. minut - Evo ih prvi poeni za Crvenu zvezdu nakon tajm-auta! Siguran je u šutu za tri poena bio Dejan Davidovac nakon asistencije Jaga Dos Santosa. Potom dobra odbrana gostiju, koristi to Luka Mitrović i u kontri uspeva da izbori dva slobodna bacanja, ali pogađa tek jedno - 9:4!

Foto: Starsportphoto

 

3. minut - Užasno je Nemanja Nedović otvorio utakmicu! Novi promašaj za šutera crveno-belih koji koristi Jelavić na drugoj strani i pogađa pored Dejana Davidovca - 9:0. Mora tajm-autom odmah da reaguje Janis Sferopulos. 

3. minut - Bolje nije moglo, crveno-beli nižu promašaje pod košem Mege, koristi to četa Marka Baraća i nastavlja da  uvećava svoju prednost na startu meča - 7:0. 

2. minut - Sjajan početak utakmice za domaćina! Trojku iz ugla pogađa Nikola Đurišić, a potom novi promašaj Zvezde - 5:0. 

1. minut - Utakmica u dvorani "Ranko Žeravica" je počeka, prvi napad za Megu, ali ga domaćin ne koristi. Ipak, na drugoj strani grešku pravi Nedović i otvara kontru koju realizuje Iljasoglu - 2:0. 

Pre meča

19:50 - Ukoliko Crvena zvezda upiše pobedu večeras, velikan sa Malog Kalemegdana nastaviće svoj niz u ABA ligi. Crveno-beli su jedina ekipa koja je svake sezone od kako se igra plej-of došla do finalne serije. 

Foto: aba-liga.com

 

19:44 - Janis Sferopulos očekuje da crveno-beli pruže još jednu dobru partiju i već večeras izbore mesto u finalu ABA lige. 

- Pred nama je druga utakmica polufinalne serije protiv ekipe Mege i očekuje potpuno drugačiji duel u odnosu na onaj koji smo odigrali na našem terenu. Moramo da budemo fokusirani i maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice, da igramo našu igru i ispoštujemo plan - poručuje strateg Zvezde. 

19:37 - Iako će večeras biti oslabljen, trener Mege nada se da će njegova ekipa pružiti dostojan otpor Crvenoj zvezdi i uspeti da produži polufinalnu seriju ABA lige. 

- Dobrim igrama ove godine došli smo u situaciju da budemo među četiri najbolje ekipe u regionu. I pored svih izostanaka, želimo da opravdamo tu činjenicu i da uživamo boreći se do kraja. Znamo šta treba da korigujemo u odnosu na prvu utakmicu da bismo i dalje bili konkurentni. Nadam se da će publika na Novom Beogradu uživati u dobroj plej-of košarci - rekao je Barać. 

19:32 - Sa druge strane, samo Adam Hanga neće biti na raspolaganju Janisa Sferopulosa. Mađar je doživeo prelom šake i neće se vraćati na parket do kraja sezone. 

Foto: Starsportphoto©

 

19:29 - Trener Mege Marko Barać večeras ponovo ne može da računa na Lovra Gnjidića i Uroša Samardžića, dok je težu povredu na prvom meču zaradio i Stefan Miljenović zbog čega ni njegoa neće biti u sastavu za drugi meč. 

19:24 - Crvena zvezda slavila je u prvom meču polufinala sa 103:73 i eventualnom pobedom večeras četa Janisa Sferopulosa obezbedila bi mesto u finalu regionalnog takmičenja. 

19:20 - Dobro došli na lajv prenos drugog meča polufinalne serije ABA lige između Mege i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!
Planeta

Spasioci odjurili na mesto incidenta! Postoje dve verzije događaja o nesreći iranskog predsednika!

Vest da je helikopter koji je prevozio iranskog predsednika Ebrahima Raisija imao problema pri sletanju zbog otežanih vremenskih uslova, odnosno magle, odjeknula je svetom a i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo. Postoje dve verzije, da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sleteo nakon čega je predsednik nastavio kopnenim putem. Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

19.05.2024

15:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12