• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

05.04.2024

15:01

Direktor Zvezde za Informer! To je teško pitanje! Okupili smo najbolje u Srbiji...

Starsportphoto

Crvena zvezda

Direktor Zvezde za Informer! To je teško pitanje! Okupili smo najbolje u Srbiji...

Podeli vest

Mnogo je teško reći mogu li da ostanu na okupu igrači koji su ove sezone dobili šansu da zaigraju za prvi tim - kaže Mitar Mrkela, sportski diretkor Crvene zvezde za Informer.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević je na utakmici koju je njegov tim igrao protiv IMT-a (2:0) u minulom kolu Superlige Srbije dao šansu čak sedmorici fudbalera koji još nemaju 22 godine, odnosno imaju status bonus igrača.

Jasno je da bi neko od njih mogao već ovog leta da ode sa "Marakane" i dobrano popuni kasu crveno-belih.

 

Foto: Zoran Sinko

 

 

 

Mitar Mrkela, sportski direktor aktuelnog šampiona Srbije, blista zbog ovog podatka i ne krije koliko je zadovoljan radom u mlađim selekcijama.

- Mnogo smo uložili u omladinsku školu, okupljena su nabolja deca iz cele Srbije i sve funckioniše na sjajan način. Dugo beležimo odlične rezultate i ponosni smo na njih. Promovišemo mlade igrače u prvi tim i ta politika rada se ispostavila fenomenalnom. Pogledajte samo koliko je naših reprezentativaca u mlađim sekecijama - kaže Mrkela za Informer.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Upitan je jedan od čelnika crveno-belih mogu li Zvezdini biseri da ostanu na okupu i predstavljaju budućnost kluba.

- Uh teško pitanje, baš teško pitanje. Sa jedne strane je naša želja da ostanu sa nama, a sa druge to što su svi svesni da klub u Srbiji mora da funckioniše na način da prodaje igrače. Ipak, imamo jednog Strahinju Erakovića koji je godinama bio u prvom timu, a Jovan Mijatović je bio dve godine na velikoj sceni pre nego što je otišao u MLS.

Zvezdinim tinejdžerima Kosti Nedeljkoviću i Jovanu Mijatoviću nije dugo trebalo da skrenu pažnju bogatih klubova na sebe. Nedeljković je završio u Aston Vili za 9.000.000 evra, a Mijatović u Njujork Sitiju za 8,5 miliona. 

Mnogi se pitaju hoće li  Jovan Šljivić, Ognjen Mimović, Naser Điga, Viktor Radojević, Marko Stamenić, Nikola Knežević i Uroš Sremčević krenuti njihovim stopama ili će ostaviti dublji trag u voljenom klubu. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Ipak, nekadašnji fudbaler, a sadašnji funkcioner najtrofejnijeg srpskog kluba ne želi da im stvara pritisak, niti da se izjašnjava da li je u Ljutice Bogdana stigla ponuda za nekoga od njih.

- Ne bih mogao, niti želeo da izdvojim nekoga. Ti mladi igrači se sami nameću, sami se bore da se afirmišu. Neću reći ništa o ponudama, previše je rano - zaključio je Mitar Mrkela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31