• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.02.2024

15:43

Milojević: Krećemo u tešku borbu, nemamo pravo na grešku

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Milojević: Krećemo u tešku borbu, nemamo pravo na grešku

Podeli vest

Očekuje nas teška borba koja će trajati do kraja prvenstva, a mi nemamo pravo na kiks, jer se zna šta se od nas očekuje, poručuje trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević.

Crveno-beli će danas od 16.30 (Arena 1 premijum) dočekati Voždovac u meču 20. kola Superlige Srbije. Aktuelni šampion trenutno zaostaje bod za liderom Partizanom i moraće da pobeđuje ukoliko želi da osvoji titulu. Milojević ističe da se to ne dovodi u pitanje. 

- Dobro smo iskoristili pripreme, sve u svemu, uradili smo šta smo zacrtali. Falilo je malo vremena, ali uspeli smo uglavnom da implementiramo sve što smo želeli u ovom trenutku. Stanje na tabeli i sve što se dešavalo u proteklom periodu, nije bilo na zavidnom nivou. Igrači, kao i svi mi željno iščekujemo početak i da se upustimo u tešku borbu do kraja prvenstva. Nijedna utakmica neće biti laka, ali optimista sam. Mi nemamo pravo na kiks, moramo odmah da krenemo punom parom, jer zna se šta se od nas očekuje. Nemamo pravo na grešku - poručuje Milojević.

Foto: FK Crvena zvezda

 

U odnosu na jesenji deo sezone, otišlo je nekoliko igrača, a došao je samo napadač Uroš Sremčević. Posebno je trener zadovoljan što je uprkos višemilionskoj ponudi, klub uspeo da zadrži Osmana Bukarija. 

- Za razliku od mog prvog mandata, Zvezda je porasla u svim segmentima, pa i organizaciono. Postoji ozbiljna skauting služba. Ja sam rasterećen, jer mogu da se fokusiram na svoj deo posla. To odrađuju Marin i Mrkela, a ja imam dobru saradnju sa njima. Kao trener sam srećan što Bukari nije prodat. Svestan sam i da sam u klubu koji živi delom od transfera. Probali smo u ovom prelaznom roku da ostavimo kostur ekipe i da smanjimo broj igrača. Bilo je preopterećeno, jer ne igramo evropsko takmičenje. Sada imamo broj igrača, gde će svi moći da igraju kad zasluže - zaključuje Milojević.

Prvi protivnik vezdi biće Voždovac, koji je u jesenjem delu uspeo da savlada Zvezdu na "Krovu". 
- Prošle godine sam bio angažovan u drugom klubu, pa sam gledao skraćene snimke. Neće ova utakmica biti ista kao u jesenjem delu. Voždovac ima stil igre, filozofiju, ne odustaje od toga i to je jako lepo. Očekuje nas težak protivnik. Želim da razmišljam da su svi protivnici teški. Prelazni rok je u toku, pitanje je koliko su ekipe formirane i koliko je ko uhvatio takmičarsku formu - kaže trener. 

Foto: Starsportphoto

 

Utisak sa priprema bio je da je napadač šerif Ndijaje počeo da daje golove i da mu je poraslo samopouzdanje. Milojević kaže da je sa svim igračima radio na psihološkom planu, a da će se rezultati tek videti. 
- Vreme će pokazati jesam li uspeo da vratim igrače. Ne bih voleo da upoređujemo sa stanjem koje je bilo pre mog dolaska. Sve što je bilo juče u fudbalu - to je zaboravljeno. Malo i ta cela atmosfera i pritisak koji je bio, to je normalno, igrate u Crvenoj zvezdi. Ima ovde dosta igrača koji su mogli veći trag da ostave, ali dosta veliku ulogu igra psiha. Pričamo sa svima, ne samo sa Šerifom, da im dignemo samopouzdanje. Onog trenutka kad nemate samopouzdanje, ne dajete maksimum i onda dolazi do grešaka. Šerif je radio dobro i vredno kao i svi igrači. Daj Bože da ja mogu da nađem rešenje čarobnim štapićem, ali nije tako. Kroz rad i poverenje se gradi samopouzdanje - ocenjuje iskuski stručnjak.

Do kraja prelaznog roka, moglo bi da se desi da Crvena zvezda dovede jednog ili dvojicu bekova, a Milojevičć je pričao i o igračima koji nisu prošli pripreme. 

- Imali smo malih problema u pripremnom periodu. Imamo za sada igrače koji mogu da odgovore na bekovskim pozicijama. Prekomandovali smo i malog Radojevića, naše dete, prošao školu. Priključen je i Mimović, takođe naše dete. Trudimo se da kad dovedemo igrača, to bude neko ko pravi razliku. Prelazni rok još traje, videćemo hoće li sportski sektor reagovati. Rodić je malo kuburio sa povredom, malo je bio i bolestan. Fokusiraćemo se na igrače koji su bili na pripremama. Kosta ima mali problem, neće biti u sastavu. Videćemo koliko će pauza potrajati. Hvanga očekujem do nedelje. Dobio je nekoliko dana da se odmori. Od ponedeljka će trenirati, pa će konkurisati za sledeću utakmicu. Neće mu škoditi mali predah. I od njega i od Krasoa očekujem da se brzo uklope, jer su u takmičarskom ritmu - kaže strateg crveno-belih.

Foto: Starsportphoto

 

Poseban osvrt napravio je na mlade igrače, uključujući i napadača Uroša Sremčevića. 
- Sremčević je zamena za Mijatovića. Jako interesantan igrač, talentovan. Konkuriše za igru, a hoće li ulaziti i koliko, to ne mogu sad da vam kažem. Ono što je dobro, brzo se adaptirao, talentovano dete, mnogo očekujem od njega. Ne treba ni njemu stavljati psihološko opterećenje. Povređen je Degenek, on neće knkurisati, sve ostalo je nešto sitnije. Bilo ko da bude i najmanje povređen, nećemo rizikovati. Tek je početak prvenstva. Jovan Šljivić je talentovano dete, kao i Knežević, Mituljikići, mali Mesi, sva deca. Svi su toliko lepo radili da ne bih imao problem da neko od njih startuje. Oni su mnogo mladi, mogu da igraju i za omladince i za Grafičar. To je blago veliko. Kad god bude bilo prilike, dobijaće šansu.

Foto: Starsportphoto

 

Ulaz na utakmicu biće slobodan, pa se očekuje mnogo navijača na tribinama.
- Kad radite u sportu, emocije traju trenutak, a onda se fokusirate na igru. Očekujem veliki broj navijača. Biće i lep dan. Momci očekuju podršku. Puno puta sam pričao. Kad znate da imate publiku, da vas nosi, dajete više od maksimuma, oni vas podignu i kad ne možete. Ne vodim se emocijama, biću fokusiran na posao - zaključio je Milojević. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija