• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

12:53

Svi potcenjuju Zvezdu! Posle kladionica i superkompjuter na strani Švajcaraca!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Svi potcenjuju Zvezdu! Posle kladionica i superkompjuter na strani Švajcaraca!

Podeli vest

Fudbaleri crveno-belih večeras u 5. kolu G grupe Lige šampiona gostuju Jang bojsu na "Vankdorfu" (21.00, RTS 1, Arena premijum 1), a izgleda da niko osim navijača crveno-belih ne veruje da srpski šampion može do pobede u Bernu.

Švajcarski tim prema računanju superkompjutera, apsolutni je favorit u večerašnjem duelu sa Crvenom zvezdom.

Izračunao je šanse za pobedu svih ekipa, kao i onih u Grupi G u kojoj je i četa Izraelca Baraka Bahara. Naime, šanse za pobedu Jang bojsa su 52,5 odsto, dok su za tim iz prestonice Srbije 23,6 odsto. Da bude nerešen rezultat postoji 22,9 odsto verovatnoće.

Mančester Siti i RB Lajpcig već su prošli iz Grupe G, mada je prvo mesto i dalje u igri. Bod za tim Pepa Gvardiole bio bi dovoljan da kao lideri odu dalje, a sada ostaje "rat" Zvezde i Jang bojsa za treću poziciju. Treba istaći da se šanse za uspeh Lajpciga samo 12,5 odsto, dok je za pobedu egleskog giganta ubdeljivih 70,2 odsto.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

I kada je reč o prognozama kladionica, u prednosti je Jang bojs koji igra na svom terenu, pa je kvota na pobedu domaćina oko 2.10. Sa druge strane, za trijumf crveno-belih se daje kvota oko 3.50, dok nerešeni rezultat može skoro da učetvorostruči uloženo - 3.80.

Crvena zvezda je trenutno treća, ispred Jang Bojsa, iako su oba tima osvojila po jedan bod. Pobeda ostavlja tim iz Ljutice Bogdana u Evropi, dok poraz znači eliminaciju iz takmičenja. Ljubitelji kalkulacija reći će da nije sve gotovo čak i da opet Zvezda odigra nerešeno. Moći će da se "vadi" na bolju gol razliku i opet odočeka proleće u Evropi.

 

Foto: EPAImages

 

 

I to jeste tačno, ali onda će da strepi do poslednjeg trenutka borbe po grupama i neće zavisiti samo od sebe. Ovako, pobedom bi sve rešila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija