• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2023

07:00

Bratski derbi bez ljubavi

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Bratski derbi bez ljubavi

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Olimpijakosu u devetom kolu Evrolige.

Boje, vera, navijači, Miloš Teodosić, sada i trener... Mnogo je spona na realaciji Olimpijakosa i Crvene zvezde. Bratski odnosi dva klubova gaje se više od dve decenije, ali večeras u Pireju, na parketu "Dvorane mira i prijateljstva" ljubavi neće biti. Razlog je svima dobro poznat - pobeda u Evroligi, nakon slabog starta sezone, obe ekipe biće silno motivisane da nastave svoj trijumfalni niz i tako se vrate u trku za najviši plasman. 

Jasno je da, uprkos brojnim problemima, uloga favorita pripada Olimpijakosu. No, daleko od toga da Crvena zvezda neće imati šta da kaže u lučkom gradu na samom jugu Atike. U prilog tome ide činjenica da je beogradski velikan prošle sezone oba puta savladao četu Jorgosa Barcokasa, te da u Pirej stiže nakon ubedljive pobede protiv Fenerbahčea u sedmom kolu elitnog takmičenja. 

Foto: Starsportphoto

 

Novi trener - Janis Sferopulos, napokon je počeo da slaže kockice, a rezultat toga na svojoj koži osetio je Fener. Crveno-beli su do nogu potukli turskog velikana, kao niko ranije od kako je u Istanbul stigao Dimitris Itudis. Sve što su gosti u "Areni" pokušali, Zvezda je osujetila. Na sve to, nadovezala se sjajna partija Miloša Teodosića koji je potvrdio da, bez obzira na godine, ima još mnogo toga da pokaže na najvećoj pozornici. Stefan Lazarević odigrao je meč karijere, Džoel Bolomboj i Luka Mitrović nastavili su da dominiraju pod koševima, a Jago dos Santos poput akumulatora palio mašinu kada god bi motor zaribao. 

Ipak, problem za grčkog stratega pred Olimpijakos mogla bi da predstavlja skraćena rotacija u spoljnoj liniji. Novi na listi povređenih je Šabaz Nejpir koji je doživeo prelom nosa nakon samo 60ak sekundi protiv Fenera. Van rostera su Branko Lazić i Adam Hanga, a pitanje je u kakvom je stanju Jago dos Santos koji je u finišu prethodnog meča morao van parketa zbog bolova u članku. Dobra vest - Brazilac je sa ekipom stigao u Pirej i verovatno će biti na raspolaganju Sferopulosu za duel sa Olimpijakosom. 

Crveno-beli iz Beograda, u Pireju bi mogli da nastave niz dobrih igara, ali i započnu pobedničku seriju. Od kako je Zvezda poražena u dva vezana derbija, mada sa tek promovisanim novim trenerom, četa Janisa Sferopulosa vezala je četiri pobede na pet mečeva. Jedini neuspeh, mada je prostora za trijumf bilo, doživeli su na gostovanju Barseloni u "Blaugrani". Sve ostalo - rutinske pobede, a što je još važnije - dva u Evroligi protiv Fenerbahčea i Bajerna. 

Foto: Starsportphoto

 

Raspored ide na ruku crveno-belima budući da nakon meča sa Olimpijakosom sledi utakmica protiv Mornara u Beogradu. Uz dužno poštovanje Baranima, sve sem rutinske pobede Zvezde bilo bi ravno čudu. Nakon toga, u "Arenu" stiže milanska Olimpija koja se pošteno muči na startu ove sezone, sledi gostovanje Krki, te duel protiv Efesa, ponovo u Beogradu. 

Dakle, zaključno sa mečom protiv turskog kluba, prvog dana decembra, crveno-beli bi, ukoliko ponove, ili makar odigraju upola dobro kao Fenerbahčea, mogli da zaređaju sedam pobeda i tako iz negativnog skora u Evroligi dođu na pozitivnih 6-5. 

Naravno, još uvek je rano pričati o tome, budući da je pred Zvezdom danas verovatno i najteži ispit od svih koji im slede do kraja novembra. Olimpijakos, iako u ogromnim problemima, sastavio je roster spreman da napadne titulu u Evroligi. Jorgos Barcokas još uvek traži pobedničku formulu, već neko vreme na parketu nema Šekila Mekisika, a meč protiv Crvene zvezde propustiće Nikola Milutinov i Najdžel Vilijams-Gos. Dobra vest za pirejskog velikana je da se protiv Makabija u utorak u sastav vratio Luk Sikma, ali je Amerikanac dugo van ritma i pitanje je koliko će moći da pomogne protiv atletski nadmoćnije Crvene zvezde. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Uspešno održan deseti jubilarni "Beogradski Manifest": Više od 30 opština predstavilo svoju turističku ponudu pred predstojeću sezonu (FOTO)
Društvo

Uspešno održan deseti jubilarni "Beogradski Manifest": Više od 30 opština predstavilo svoju turističku ponudu pred predstojeću sezonu (FOTO)

Posetioci su imali prilike da istraže razne programske sadržaje festivala koji su predstaviljeni u šest tematskih celina, a drugog festivalskoog dana su svi prisutni imali prilike da uživaju u posebnom doživljaju koji je donela nesvakidašnja izložba old tajmera u okviru koje je predstavljeno preko 70 umetničkih dela auto industrije. Među njima se našao i jedan stogodišnjak iz 1924. godine.

20.05.2024

19:00

TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana!

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!
Preigrali se

Fico je preživeo, za Zapad je to loša vest - Slovačka staje uz Rusiju i Kinu! Uzbuna u Briselu i Vašingtonu!

Fico je preživeo, za Zapad je to, bez preterivanja, najgora moguća vest! Slovački premijer posle neuspelog atentata okrenuće se u potpunosti Rusiji i Putinu, a Slovačka će postati nešto slično kao Mađarska Viktora Orbana - neposlušna članica EU koja ne želi nepotreban sukob sa Moskvom! Ovako bi u najkraćem izgledao siže koji sada preovladava u Briselu i Vašingtonu!

20.05.2024

17:52

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija