• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2023

06:44

Na današnji dan Zvezda je pokazala zube moćnom Arsenalu! Samo jedan igrač je još uvek timu!

EPA-EFE/WILL OLIVER

Crvena zvezda

Na današnji dan Zvezda je pokazala zube moćnom Arsenalu! Samo jedan igrač je još uvek timu!

Podeli vest

Na današnji dan Crvena zvezda je odigrala meč četvrtog kola Lige Evrope u London protiv Arsenala i uspela da odnese bod u Beograd (0:0)

Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su imali neslavan remi sa TSC-om (1:1) na domaćem terenu, a današnji dan pre šest godina pokazali su u London kako mu parirati velikanu kao što je Arsenal.

Zvezda je u taj meč ušla kao veliki autsajder, pošto su prvi duel u Beogradu izgbuli rezultatom 1:0, kada je strelac bio Olivije Žiru. Ipak, dokazali su crveno-beli od samog starta da nisu došli na ostrvo da bud "topovsko meso".

Nizale su se pretnje ispred gola "tobdžija": Svakako bi trebalo istaknuti šansu glavom Vujadina Savića, te priliku iz kontre kada je Ričmond Boaći šutirao preko gola. 

Izašli su puleni tadašnjeg trenera Vladana Milojevića uzidgnute glave iz ovog meča i odneli bod za Beograd.

Zvezda je grupnu fazu završila na drugom mestu ispred Kelna i Bate Borisova i tako su se plasirali u nokaut fazu. Nakon toga su poraženi od CSKA iz Moskve, a naredne sezone su prvi put uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona.

Od aktuelnih igrača na meču protiv Arsenala je nastupao Gejlor Kanga, a  u prvoj postavi su bili i : Milan Borjan, Vujadin Savić, Filip Stojković, Marko Gobeljić, Nenad Krstičić, Donald, Nemanja Radonjić, Slaboljub Srnić i Ričmond Boaći.

Zanimljivo je da je to bila poslednja sezona legendarnog trenera Arsena Vengera na klupi Arsenala. Koji nakon 22 godina na mestu glavnog strateg londonskog kluba odlučio da se penzioniše.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija