• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

19.10.2023

10:50

Tek ćete čuti za Zvezdin "vrtić"! Jelić o strašnom potencijalu crveno-belih

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Tek ćete čuti za Zvezdin "vrtić"! Jelić o strašnom potencijalu crveno-belih

Podeli vest

Nema zime za Crvenu zvezdu, ako pravilno bude negovala svoju omladinsku školu, a koliko znaju i mogu, deca su juče demonstrirala pobedom nad Trajalom u gostima u šesnaestini finala Kupa Srbije (6:0).

Trener Barak Bahar ionako nije imao na raspolaganju većinu prvotimaca, pošto su imali reprezentativne obaveze, tako da je Izraelac posegao sa mladim snagama. Ispostavilo se da mu ej to bio fantastičan potez, jer su deca bila motivisana da se prikažu u najboljem svetlu. 

Od starta su na teren istrčali desni bek Kosta Nedeljković, vezista Nikola Knežević, krilni igrač Nikola Kabić, dok su kasnijne sa klupe ulazili Jovan Šljivić, Jovan Mijatović, Veljko Vukojević i Veljko Milosavljević. 

Foto: fkcrvenazvezda.rs

 

Raskošan talenat opet je potvrdio Šljivić, pošto je za 28 minuta uspeo da da dva gola. Njegov imenjak Mijatović dao je jedan gol, dok je i vezista Nikola Knežević takođe jednim pogotkom doprineo pobedi branioca trofeja. Veliki dan bio je za Veljka Milosavljevića, koji je postao treći najmlađi debitant u istoriji kluba.

U više navrata apostrofirali su odgovorni iz Ljutice Bogdana da im je od izuzetne važnosti da omaju dobru stabilnu omladinsku školu, jer nema jakog prvog tima bez igrača koji osećaju Crvenu zvezdu. Osim toga, klub živi od transfera i nema dileme da će u nekom trenutku za ove momke stizati milionske izjave. Pre toga, svako od njih želi da se dokaže i ostavi veliki trag na "Marakani". U izjavi za Informer direktor Omladinske škole Nikola Jelić ističe da će za svakog od njih tek da se čuje i da su pred svima fantastične karijere.

Foto: FK Crvena zvezda

 

- Uh, od koga da počnem...pa nemi je svakako puno srce što su priliku dobili Veljko Vukojević i Veljko Milosavljević. Naš posao je upravo to, da pripremimo igrače za prvi tim. Sutra kad prođe vreme, niko se neće sećati jesmo li u pionirima bili prvi ili treći, a svako će pamtiti šta su ti igrači kasnije uradili u prvom timu - ističe Jelić. 

Ipak, jasno mu je da navijači najviše vole napadače. Za Šljivića veruje da je vanserijski potencijal.

- Jovan Šljivić i Jovan Mijatović će tek pokazati koliko su veliki igrači. Njih će publika sigurno najviše voleti, jer oni igraju napred, daju golove. Ipak, ne treba zaboraviti recimo Kostu Nedeljkovića,. koji će posle Zvezde verovatno igrati u nekom od najvećih evropskih klubova - objašnjava Jelić. 

Najveći problem za decu je što je Zvezda visoko podigla kriterijume, nema prostora za improvizaciju i teško je istrpeti klince u prvom timu u takmičarskim mečevima. 

Foto: fkcrvenazvezda.rs

 

- To jeste problem, evo Knežević ima 20 godina, ali na njegovoj poziciji jaka je konkurencija u prvom timu. Zvezdi se ne prašta ni remi, a kamo li poraz. Mora da pobeđuje, da osvaja trofeje, bude konkurentna u Evropi i onda je to malo problem za klince. Zato je dobro što su uvedene dvojne registracije. Onda ova deca mogu da igraju u OFK Beogradu i Grafičaru takmičarske mečeve, a kad se ukaže prilika i za Zvezdu - zaključio je Jelić. 

Pod velikim utiskom bio je svako od njih, a impresije je izneo Šljivić, koji je prvi put pogodio u takmičarskom meču.

- Sjajan je osećaj postići gol na takmičarskoj utakmici u Zvezdi.Dao sam jedan na pripremama protiv Nefčija, ali ovo je prvenac na takmičarskom meču i sledeći san mi je da pogodim i na "Marakani". Drago mi je što smo uspeli da pobedimo ubedljivo, ali ovo je tek prvi korak u odbrani duple krune - poručio je Šljivić.

Oduševljenje nije krio ni Knežević, koji je na debiju proveo na terenu 90 minuta i dao gol.

- Navijam za Zvezdu ceo život, prošao sam sve mlađe selekcije kluba i zaista sam sanjao o ovom danu. Hvala stručnom štabu na ukazanom poverenju koje sam, nadam se, partijom na terenu uspeo da opravdam. Postigao sam gol, uspeli smo ubedljivo da pobedimo i prođemo u narednu rundu takmičenja, tako da zaista poseban dan za mene. Bila je sjajna atmosfera, dosta naših navijača, što mi je dodatno uveličalo debi. Nastaviću da vredno radim i treniram, te se nadam da je predamnom još mnogo utakmica u Zvezdinom dresu - zaključio je Knežević.

 

JOVAN ŠLJIVIĆ (18)

Pozicija: napadač

Minuta na terenu: 28 (dva gola)

JOVAN MIJATOVIĆ (18)

Pozicija: napadač

Minuta na terenu: 28 (jedan gol)

NIKOLA KNEŽEVIĆ (20)

Pozicija: vezista

Minuta na terenu: 90 (jedan gol)

UROŠ KABIĆ (19)

Pozicija: desno krilo

Minuta na terenu: 90

KOSTA NEDELJKOVIĆ (17)

Pozicija: desni bek

Minuta na terenu: 90

VELJKO VUKOJEVIĆ (17)

Pozicija: Levo krilo

Minuta na terenu: 11

VELJKO MILOSAVLJEVIĆ (16)

Pozicija: štoper

Minuta na terenu: 11


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija