• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.10.2023

11:30

Šta je crveno-belima potrebno za nokaut fazu: Siti može da pomogne

Starsportphoto

Crvena zvezda

Šta je crveno-belima potrebno za nokaut fazu: Siti može da pomogne

Podeli vest

Remijem sa Jang bojsom na "Marakani" (2:2) u 2. kolu grupe G Lige šampiona Crvena zvezda je sebi zakomplikovala život i otežala šansu da se domogne neke od pozicija koje vode u nokaut fazu evropskih takmičenja.

U danima, pa i celom mesecu za nama jedina retorika kojom su se vodili odgovorni sa "Marakane" bila je da je ključna utakmica za ostvarenje ciljeva Crvene zvezde pobeda nad Jang bojsom kod kuće. Onog trenutka kad su izvučene grupe za elitno takmičenje, a srpski šampion dobio za rivale Mančester siti, Lajpcig i Jang bojs, bilo je očekivano da će prvo mesto da zauzme prvak Evrope. Potajno su se nadali na "Marakani" da bi uz ludu sreću mogli da se bore sa Bundesligašem za drugo mesto, dok je jedina realna borba sa ekipom iz Berna za treću poziciju, koja vodi u nokaut fazu Lige Evrope. 

Foto: Starsportphoto

 

Baš ta rečenica mogla se više puta čuti iz Zvezde - bili smo u trećem šeširu, brojke kažu da smo bolji od Jang bojsa i biće neuspeh ako budemo četvrti. Znao je to dobro i trener Barak Barah, a znali su i skupo plaćeni igrači čija svrha i jeste da obezbede to treće mesto. Remi na "Marakani" bio je...pa ne možemo reći šok, ali svakako razočaranje, što nisu krili posle utakmice.

Dobra vest je da su od mogućih šest prošla tek dva kola i da ništa još nije izgubljeno. U teoriji, Crvena zvezda može dalje u Ligu šampiona, a u praksi, trebaće joj dosta truda i sreće da se domogne tog trećeg mesta i završne faze Lige Evrope.Izabranicima Baraka Bahara slede dva meča sa Lajpcigom, na strani, poa kod kuće, zatim Jang bojs u Švajcarskoj i u poslednjem kolu Siti kod kuće. 

Najviše nade Zvezda i dalje polaže u utakmicu u Bernu. Ono što je ključno jeste da tamo nikako ne sme da izgubi. Nerešen rezultat bi mogao mnogo da joj donese. Ako bi imala isti broj bodova, sledeća stavka koja se gleda u UEFA takmičenjima je međusobni skor. U slučaju nerešenog ishoda u Švajcarskoj, i tu bi dva kluba bila izjednačena. Treća stavka koja se gleda je gol razlika. Veliku ulogu u korist Crvene zvezde mogao bi da odigra Mančester siti, koji sa Jang bojsom igra naredne dve utakmice. Četa Pepa Gvardiole ume da samelje protivnika kad hoće. Ako im bude dan i budu lepo raspoloženi, mogli bi u svom maniru da "ispoštuju protivnika" i daju mu pet, šest, sedam, osam golova... To bi bilo jako korisno za Crvenu zvezdu, jer bi imala bolju gol razliku od Švajcaraca. Primarni uslov naravno jeste da Zvezda uspe koliko - toliko da odoli Lajpcigu, ne primi mnogo golova ili čak i otkine bod, a uz baš ludu sreću i tri.

Foto: Starsportphoto

 

Peto kolo u Švajcarkoj bi onda bi ključno, a u poslednjem bi Zvezda kod kuće dočekala Siti, dok bi Jang bojs gostovao Lajpcigu. Realno je da Siti do tada osvoji 15 bodova, bude ubedljivo prvi, pa da na "Marakani" malo "povuče ručnu" i ne napuni do vrha Zvezdinu mrežu.

Da bi sva ova matematika imala smisla, moreće i tim Crvene zvezde da bude bolji nego što jeste. moraće Barak Bahar da utegne ekipu, uigra nekako tim, koji je sinoć u nekoliko navrata delovao nedovršeno. Moraće igrači dovedeni za Ligu šampiona da igraju 90 minuta, a ne da se pri vođstvu od 1:0 i pred 50 hiljada ljudi povuku i čekaju da prime gol. Bez svega toga, računaljka im neće biti ni potrebna, jer neče imati šta da sabiraju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zvezda u dve statističke kategorije vodeća u Ligi šampiona, ali...
Crvena zvezda

Zvezda u dve statističke kategorije vodeća u Ligi šampiona, ali...

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su bod u prva dva meča grupne faze Lige šampiona. Poraz od Mančester sitija na "Itihadu" (3:1) na startu takmičenja bio je manje-više očekivan, ali su crveno-beli, kao i njihovi navijači, ostali razočarani posle remija sa Jang bojsom u drugom meču odigranom na "Marakani" (2:2).

05.10.2023

10:46

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija