• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2023

20:59

Senzacija na Krovu! Voždovac srušio Zvezdu, prvi poraz crveno-belih u Superligi

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Senzacija na Krovu! Voždovac srušio Zvezdu, prvi poraz crveno-belih u Superligi

Podeli vest

Fudbaleri Voždovca priredili su iznenađenje 5. kola Superlige Srbije tesnom pobedom nad prošlogodišnjim šampionom, Crvenom zvezdom, od 3:2!

Krov tržnog centra "Voždovac" bio je neosvojiva tvrđava za Crvenu zvezdu ove večeri.

Dominatno su fudbaleri Baraka Bahara započeli Izraelčev mandat na klupi crveno-belih, ali su protiv "zmajeva" slomili zube.

Foto: Starsportphoto

Barak Bahar

 

Samo je pet minuta bilo potrebno da Borislav Burmaz oberučke prihvati "poklon" Miloša Degeneka i zatrese mrežu predstavnika Srbije u Ligi šampiona.

 

 

 

Vidno iznenađeni, fudbaleri Zvezde su sve češće srljali i grešili, naročito na sredini terena, gde je nedostajala ta karakteristična kreacija crveno-belih.

Glavno pojačanje u letnjem prelaznom roku, Piter Olanjinka, sjajno je neutralizovan od strane odbrane Voždovca, te se "nije video" u većem delu meča.

Još se potpuno nisu uzdrmani izabranici Baraka Bahara povratili od šoka, nego su iščekivali sudijski zvižduk koji bi označio kraj prvog poluvremena, ali usledio je hladan tuš!

Bravurom mladog Mihajla Neškovića i fantastičnim pogotkom iz solo akcije, domaći su otišli na 2:0 u 43. minutu susreta.

 

 

 

Početak drugog poluvremena poljuljani šampion je započeo sa dve promene - Milan Rodić i Gelor Kanga su dobili šansu, dok su u svlačionici ostali Miloš Degenek i Kingsi Kangva. 

Postala je Zvezda u tim trenucima konkretnija. Ređale su se šanse Stefana Mitrovića, Bukarija, Žan-Filipa Krasoa, ali bez uspeha. 

Igrao se 60. minut kada je Aleksandar Dragović katastrofalno reagovao, a novi poklon defanzivaca gostiju, iskoristio je Danilo Teodorović i doneo Voždovcu velikih 3:0!

 

 

 

Nije crveno-belima mnogo pomogla ni bakljada zbog koje je na par minuta prekinut susret, a ni utešni gol Milana Rodića, koji je na poluvremenu ušao u igru i zatresao mrežu u 74. minutu.

 

 

 

Pogodak Crvene zvezde je uneo pometnju u redove Voždovca, koji se potpuno prebacio u odbranu i čuvanje prednosti od dva gola. Uprkos svim snagama u odbrani, posle dobrog prijema Pitera Olanjinke i zbrke u kaznenom prostoru, dobili su gosti penal, nakon što je igrao rukom Vukašin Đurđević u kaznenom prostoru, a precizan sa bele tačke bio je Gejlor Kanga u 91. minutu susreta - 3:2.

 

 

 

Na kraju, tri zlata vredna boda Voždovac je sačuvao na svom terenu, dok će crveno-beli utehu za ovaj poraz tražiti u meču sa Novim Pazarom 02. septembra, dok će "zmajevi" u istom danu gostovati Napretku iz Kruševca.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija