• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.01.2023

16:24

BORJAN DRUGI NA SVETU! Zvezdin KAPITEN umalo postavio REKORD!

Starsportphoto

Crvena zvezda

BORJAN DRUGI NA SVETU! Zvezdin KAPITEN umalo postavio REKORD!

Podeli vest

Kapiten Crvene zvezde i reprezentativac Kanade Milan Borjan drugi je igrač po broju odigranih utakmica u 2022. godini

Isticali su sa Marakane da Crvena zvezda već neko vreme igra u paklenom ritmu, a potvrda za to stigla je danas. Naime, kapiten srpskog šampiona i reprezentativac Kanade Milan Borjan deli drugo mesto na svetu po broju odigranih utakmica u kalendarskoj 2022. godini! 

Milan Borjan je prošle godine odigrao čak 63 utakmice u crveno-belom dresu. Isti učinak imaju Bernardo Silva iz Mančester sitija i Enco Fernandez iz Benfike. Neprikosnoven u tom segmentu je Virdžil Van Dajk sa 64 meča.

Foto: REUTERS/John Sibley

Bronzana medalja pripala je Luki Midriću koji je upisao 62 utakmice u 2022. godini. 

Crvena zvezda je u prošloj sezoni odbranila duplu krunu i igrala osminu finala Lige Evrope, pa je tako 2021/22 bez premca najbolja u 21. veku za naš klub. Što se prolećnog dela sezone tiče, Milan Borjan je branio na svakom meču od 22. do poslednjeg, odnosno 37. kola Superlige Srbije. 

Na to se nadovezao učinak iz Kupa Srbije budući da je na tri meča branio mrežu crveno-belih. Kada na to dodamo dvomeč sa Rendžersom u osmini finala Lige Evrope. Dakle 21 utakmica. Kada na to dodamo novih 29 u ovoj sezoni (19 u Superligi Srbije, šest u grupnoj fazi Lige Evrope i četiri u kvalifikacijama za Ligu šampiona) dobijamo zbir od 50. 

Konačan broj dopunjuje broj utakmica koje je Milan Borjan odigrao za reprezentaciju Kanade, a tri od ukupno 13 zabeležene su na Svetskom prvenstvu u Kataru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija