• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

26.05.2024

19:07

Amerika potvrdila učešće na "samitu mira"! Ruski PVO sistemi razorili ukrajinske rakete! Gorlovka na udaru dronova!

Reuters

Vesti

Amerika potvrdila učešće na "samitu mira"! Ruski PVO sistemi razorili ukrajinske rakete! Gorlovka na udaru dronova!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 823. dan

Hitno! Američka vojska nanišanila ruski kontingent?! Medvedev se odmah oglasio: Dobiće svoj deo radioaktivnog pepela...

 

SAD učestvuju na "samitu mira"

SAD će učestvovati na „samitu mira“ o Ukrajini koji će se u junu održati u Švajcarskoj, javila je agencija Rojters.

 

(MAPA) Rusija slavi, ovo je prekretnica! Pukao harkovski front: Palo još jedno naselje, Putinove trupe nezaustavljivo napreduju!

 

Ruski PVO sistemi uništili ukrajinske rakete

Ruski PVO sistemi uništili su oko 16.30 dve ukrajinske rakete „oljha“ iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

 

Pakao za NATO i SAD! Šolc progovorio o napadu na Rusiju! Ovo će ga skupo koštati: To je moj stav...

 

Ukrajinski dron gađao Gorlovku

Ukrajinski dron bacio je u 15.40 eksplozivni predmet na Gorlovku, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.

U saopštenju se dodaje da su na Gorlovku takođe ispaljene tri granate kalibra 155 milimetara.

 

Šokantne vesti iz Ukrajine o atentatu na Fica! Zelenskom stigle žestoke optužbe: Zbog njega...

 

Najvažnije sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane

Ruska vojska zauzela je povoljnije položaje u DNR i nanela poraz ukrajinskoj vojsci, protivnik je izgubio do 480 vojnika, a uništeno je i pet skladišta municije;

Grupa „Sever“ nastavlja da se probija u dubinu odbrane protivnika, odbijen je kontranapad protivnika u Harkovskoj oblasri, a ukrajinske snage uzgubile su do 300 vojnika;

Grupa „Zapad“ porazila je ukrajinske jedinice u Steljmahovki u LNR, a protivnik je izgubio do 285 vojnika;

Grupa „Zapad“ porazila je ukrajinske jedinice u Steljmahovki u LNR, a protivnik je izgubio do 285 vojnika;

Ruske jedinice su poboljšale taktički položaj, nanele poraz i odbile kontranapad ukrajinske vojske na teritoriji DNR, a protivnik je izgubio do 355 vojnika;

Uništena su dva skladišta municije ukrajinske vojske, kao i položaji snaga i vojne tehnike u 128 rejona;

Grupa „Istok“ zauzela je povoljnije položaje, odbijen je kontranapad ukrajinske vojske u DNR, a protivnik je izgubio u poslednja 24 sata do 130 vojnika;

Grupa „Dnjepar“ nanela je poraz ukrajinskoj vojsci u mestu Rabotino u Zaporoškoj oblasti i mestu Tjaginki u Hersonskoj oblasti, protivnik je izgubio do 40 vojnika;

U poslednja 24 sata ruska PVO je oborila pet američkih raketa „atakams“, 32 projektila „hajmars“ američke proizvodnje i „vampir“ češke proizvodnje
 

Potop Amerike! Moćni ruski korpus gazi sve pred sobom! Putin vrši ofanzivu širom planete, Afrika je tek početak!

 

Rusi zauzeli Berestovo!

Ruske trupe preuzele su kontrolu nad selom Berestovo u Harkovskoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je navedeno, u prethodna 24 sata ruska vojska je uništila pet ukrajinskih projektila "ATACMS", 32 rakete "HIMARS" i "vampir", protivbrodsku raketu "Neptun" i 41 dron, prenosi Interfaks.

Ruske snage počele su 10. maja ofanzivu na Harkovsku oblast u Ukrajini, a Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je nekoliko dana kasnije da je ruska vojska preuzela kontrolu nad pojedinim naseljima u Harkovskoj oblasti.

 

Serija udara u važnom gradu!

Čitava serija udara izvedena je tokom noći na vojne i energetske objekte u Starokonstantinovu u Hmeljnickoj oblasti Ukrajine, rekli su za Sputnjik u ilegalnog pokretu. Takođe, izveden je i napad na aerodrom u istom gradu gde se Kijev priprema da primi zapadne lovce F-16.

Roj nad Belgorodom!

Dvadeset devet vazdušnih ciljeva presretnuto je na prilazu Belgorodu u toku noći, izjavio je gubernator Vjačeslav Gladkov.

 

 

"Gradom" na skladišta!

Ruska vojska je sistemima "grad" gađala položaje ruske vojske i skladišta municije.

Rusi oborili 7 dronova!

Ruska PVO oborila je sedam ukrajinskih dronova iznad Kurske oblasti, saopštio je v..d gubernatora Aleksej Smirnov. Iznad Orlovske oblasti oborena su još tri ukrajinska drona, rekao je gubernator Andrej Kličkov, dok je jedan oboren iznad Brjanske oblasti, naveo gubernator Aleksandar Bogomaz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera! (VIDEO)

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija