• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Reuters

24.05.2024

13:32

Hitno! Putin spreman da zamrzne rat u Ukrajini!

Tanjug/AP

Vesti

Hitno! Putin spreman da zamrzne rat u Ukrajini!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da zaustavi rat u Ukrajini dogovorom o prekidu vatre koji priznaje trenutne linije ratišta, izjavila su četiri ruska izvora Rojtersu, rekavši da je spreman da se bori ako Kijev i Zapad ne odgovore.


Tri izvora, upoznata sa razgovorima u Putinovom okruženju, rekla su da je ruski zvaničnik maloj grupi savetnika izrazio frustraciju zbog onoga što smatra pokušajima Zapada da osujeti pregovore i odlukom ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da odbaci pregovore, javlja Rojters u tekstu koji je predstavio kao ekskluzivu.

- Putin može da se bori koliko god je potrebno, ali Putin je takođe spreman na prekid vatre - da zamrzne rat - rekao je visoki ruski izvor, koji je sarađivao sa Putinom i ima saznanja o razgovorima na najvišem nivou u Kremlju, prenosi Rojters.

On je, kao i ostali citirani u ovoj priči, govorio pod uslovom anonimnosti s obzirom na osetljivost stvari.

Za ovaj izveštaj, Rojters je razgovarao sa pet ljudi koji rade ili su radili sa Putinom na višem nivou u političkom i poslovnom svetu. Peti izvor nije komentarisao zamrzavanje rata na trenutnim linijama fronta.

Putinov portparol Dmitrij Peskov, u odgovoru na zahtev za komentar, rekao je da je šef Kremlja više puta jasno stavio do znanja da je Rusija otvorena za dijalog kako bi postigla svoje ciljeve, rekavši da zemlja ne želi "večni rat".

Ministarstvo spoljnih poslova i odbrane Ukrajine nije komentarisalo saznanja Rojtersa.

Prošlonedeljno imenovanje ekonomiste Andreja Belousova za ruskog ministra odbrane neki zapadni vojni i politički analitičari videli kao stavljanje ruske ekonomije na trajni ratni režim kako bi Moskva pobedila u dugotrajnom sukobu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija