• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.04.2024

05:32

Dogorelo do noktiju! Rusija prelomila: Širimo listu ciljeva! Ova država se nudi da je Putin spali! Ako se to pojavi...

Shutterstock/printscreen

Vesti

Dogorelo do noktiju! Rusija prelomila: Širimo listu ciljeva! Ova država se nudi da je Putin spali! Ako se to pojavi...

Podeli vest

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da će se, u slučaju da se na teritoriji Poljske pojavi američko nuklearno oružje, odgovarajući objekti odmah pridružiti spisku legitimnih ciljeva za uništenje ako dođe do direktnog vojnog sukoba sa NATO-om.

- Ovakve provokativne izjave poljskog rukovodstva nisu nove. Poljske vlasti već odavno ne kriju svoje ambicije u pogledu toga kako da se što više ‘približe’ američkom nuklearnom oružju stacioniranom u Evropi i aktivno ga upletu u svoju duboko neprijateljsku politiku prema Rusiji - rekla je ona.

Prema rečima Zaharove, „Poljskoj očigledno nije dovoljno to što je već članica NATO-a koji se samovoljno pozicionira kao ‘nuklearni savez’“.

- Štaviše, Varšava intenzivno učestvuje u razvoju takozvanih zajedničkih nuklearnih misija Severnoatlantskog bloka kao država koja pruža direktnu podršku takvim operacijama - istakla je ona.

„Sve ovo zajedno dovodi do toga da se u našem sopstvenom vojnom planiranju prema Poljskoj odnosimo sa posebnom pažnjom i u skladu sa pretnjama koje se javljaju Rusiji uz učešće ove zemlje“, objasnila je diplomata.

Prema njenim rečima, „poljski faktor smo, naravno, uzimali u obzir i mi i naši beloruski prijatelji“ u procesu preduzimanja dodatnih mera za jačanje bezbednosti Savezne države.

- Međutim, čini se da Varšava manijakalno nastoji da privuče još veću pažnju vojnih planera u ruskom Generalštabu. Nije teško pretpostaviti da će se u slučaju pojave američkog nuklearnog oružja na poljskoj teritoriji odgovarajući objekti odmah dodati na spisak legitimnih ciljeva za uništenje u situaciji direktnog vojnog sukoba sa NATO-om - zaključila je Zaharova.

Ranije je poljski predsednik Andžej Duda u intervjuu za „Fakt“ rekao da su poljske vlasti spremne da razmeste američko nuklearno oružje na svojoj teritoriji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija