• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.04.2024

05:15

Putin će ovo brutalno kazniti! Isplivale šokantne stvari o Ukrajini: Oni će sesti u avione i krenuti na Rusiju!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Putin će ovo brutalno kazniti! Isplivale šokantne stvari o Ukrajini: Oni će sesti u avione i krenuti na Rusiju!

Podeli vest

Kanadski i američki profesionalni piloti iz privatnih vojnih kompanija (PMC) mogu biti regrutovani za pilote lovaca F-16 u Ukrajini ako budu isporučeni, rekao je za RIA Novosti francuski ekspert za avijaciju i bivši pilot Siril de Latre.

Jedan broj zapadnih zemalja je obećao da će Kijevu isporučiti F-16, a ponovljena kašnjenja se objašnjavaju složenošću njihove pripreme i raspoređivanja, kao i potrebom da se obuči dovoljan broj pilota.

- Postoji prilika da se privuku obučeni piloti. Zapravo, u svetu postoje dve privatne kompanije: kanadski Top Aces i američki Draken International – vojne kompanije koje već imaju stoprocentno obučene pilote za F-16. U najgorem slučaju, ove dve privatne vojne kompanije mogle bi da zaključe ugovor za letenje ovim aviona u Ukrajini rekao je ekspert.

Prema njegovim rečima, ima dosta problema sa obukom ukrajinskih pilota.

-  Francuska obučava ukrajinske pilote u vazduhoplovnoj bazi Cazier po programu koji otprilike kopira program obuke za francuske borbene pilote, ukrajinski piloti koji ne govore dobro engleski se već šalju u Englesku ili u SAD da poboljšaju svoje znanje engleskog - rekao je de Latre.

U francuskoj bazi ukrajinski piloti se u početku obučavaju na turboelisnoj letelici RS-21, u kojoj je pilotska kabina digitalizovana, za razliku od ukrajinskih aviona. Pilot mora proći „aklimatizaciju“ u takvoj mašini - naviknuti se na korišćenje instrumenata. U drugoj fazi, oni se prebacuju u stare rashodovane avione Alfa džet, a tek nakon toga mogu da budu poslati na obuku za upravljanje F-16, rekao je sagovornik agencije.

Prema njegovim rečima, ako se F-16 bude koristio u Ukrajini, onda tim letelicama neće upravljati ukrajinski piloti. Jedina stvar koju su Ukrajinci mogli da urade je da lete sa F-16 od baze do baze u Evropi, primetio je de Latre.

- Možda će nastati situacija kada kažu da će ukrajinski pilot obučen na F-16 zapravo biti Francuz - zaključio je ekspert.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija