• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rusija napad aerodromi f16

06.04.2024

11:26

Rusi pogodili aerodrom za prijem lovaca F-16!

Shutterstock

Vesti

Rusi pogodili aerodrom za prijem lovaca F-16!

Podeli vest

Ruska vojska pogodila je ukrajinski aerodrom za prijem aviona F-16!

Oružane snage Rusije gađale su vojni aerodrom Oružanih snaga Ukrajine Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti, na kome se spremaju da prime NATO avione F-16.

Prema nezvaničnim informacijama, moguće je da je pogođeno mesto gde se nalaze zapadni i ukrajinski vojni piloti, rekao je za Sputnjik koordinator proruske gerile u Nikolajevu Sergej Lebedev.

Podsetimo, ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je sredinom prošle godine u intervjuu za Lenta.ru da će Rusija smatrati nuklearnom pretnjom pojavu lovaca F-16 u Ukrajini jer oni mogu da nose nuklearno oružje.

- Primer izuzetno opasnog razvoja događaja su planovi SAD da predaju kijevskom režimu lovce F-16. Obavestili smo nuklearne sile SAD, Veliku Britaniju i Francusku da Rusija ne može da ignoriše činjenicu da su ti avioni sposobni da nose nuklearno oružje. Tu neće pomoći nikakva uveravanja. Tokom borbenih dejstava naši vojnici neće analizirati da li je svaki konkretan avion tog tipa opremljen za nošenje nuklearnog oružja ili ne. Samu činjenicu pojave takvih aviona u Oružanim snagama Ukrajine smatraćemo kao pretnju sa Zapada u nuklearnoj sferi - rekao je Lavrov.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Putin im sprema poniženje kakvo svet nije video! Američki vojni analitičar otkrio kako će Rusija uništiti NATO lovce F-16 ako dođu u Ukrajinu! Dva su scenarija...
debakl u najavi!

Putin im sprema poniženje kakvo svet nije video! Američki vojni analitičar otkrio kako će Rusija uništiti NATO lovce F-16 ako dođu u Ukrajinu! Dva su scenarija...

Zapadne zemlje odlažu i teško da će poslati Kijevu borbene avione F-16, jer ne veruju u uspeh Ukrajine u konfrontaciji protiv Rusije, a takođe ne žele da uzalud troše vojne resurse, izjavio je u intervjuu Sputnjiku Skot Riter, bivši obaveštajac američkog marinskog korpusa i vojni analitičar.

21.01.2024

08:26

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12