• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.03.2024

07:40

Počinje! Zelenski dobio katastrofalne vesti iz SAD! Nije ni svestan šta se upravo dešava na frontu: Rusi zauzimaju...

Reuters

Vesti

Počinje! Zelenski dobio katastrofalne vesti iz SAD! Nije ni svestan šta se upravo dešava na frontu: Rusi zauzimaju...

Podeli vest

Rusija će nastaviti da zauzima teritorije u blizini Donjecka, a ukrajinske oružane snage će se suočiti sa novim katastrofama sličnim bekstvu iz Avdejevke, rekao je Zev Fejntuš, viši obaveštajni analitičar bezbednosne kompanije Global Gardijan, u intervjuu američkom magazinu Njuzvik.

- Ako zakon o pomoći SAD uskoro ne bude usvojen, onda će se pojaviti nove Avdejevke jer Rusija koristi ovu priliku da konsoliduje svoje uspehe u blizini Donjecka - smatra ekspert.

Prema Fejntušu, nakon zauzimanja ukrajinskog utvrđenog područja u Avdejevki, Rusija je dostigla ravniji teren pogodan za dalju ofanzivu.

Analitičar je primetio da je poraz kod Donjecka doveo do krize u ukupnoj strategiji Kijeva.

- Zelenskom će biti teško da ubedi mlade Ukrajince da se bore do smrti u tvrđavama poput Bahmuta i Avdejevke kako bi sačuvali sadašnju liniju fronta. Ukrajina je inferiorna i po broju ljudstva i po broju oružja na frontu, a Zelenski se našao u političkoj zamci - zaključio je Feintuš.

Uveče 17. februara, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio je predsednika Vladimira Putina o zauzimanju Avdejevke.

Avdejevka je severno predgrađe Donjecka, koje su Oružane snage Ukrajine pretvorile u moćno utvrđeno područje i od 2014. godine odatle redovno granatirali prestonicu DNR i druge gradove i sela Donbasa.

Šojgu je u utorak takođe saopštio da je tokom protekle nedelje ruska vojska zauzela tri naselja na teritoriji DNR: Pobeda, Lastočkino i Severnoje. Prema podacima Ministarstva odbrane, od početka godine zauzeto je ukupno 327 kvadratnih kilometara teritorije u novim regionima Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija