• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.02.2024

20:06

(UŽIVO) Ukrajina granatirala Donjeck! Uništen dron iznad Belgorodske oblasti! Krinki i okolina potpuno očišćeni!

Shutterstock/twitter.com

Vesti

(UŽIVO) Ukrajina granatirala Donjeck! Uništen dron iznad Belgorodske oblasti! Krinki i okolina potpuno očišćeni!

Podeli vest

U četvrtak, 29. februara, Ukrajina obeležava 736. dan rata sa Rusijom.

(MAPA) Prvi put od 2023. godine! Šta je ovo Rusija uradila?! Jedan potez najavljuje ogormne promene na frontu!

 

Ukrajina granatirala Donjeck


Ukrajinska vojska je ispalila 13 granata kalibra 155 i 152 milimetra na Donjeck i Gorlovku, saopštio je predstavnik Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja povezanim sa ratnim zločinima Ukrajine (SCKK)
 

Udarno! Pentagon saopštio kada počinje rat sa Rusijom! Putin će ovo uraditi u Ukrajini, a onda...

 

Uništen dron iznad Belgorodske oblasti!


Uništen ukrajinski dron iznad teritorije Belgorodske oblasti, saopštili su u Ministarstvu odbrane Rusije.
 

(VIDEO) Brutalan manevar Rusije! Termobaričnim oružjem spržili sve i upali u grad! Odbrana Ukrajine pukla nakon udara jezivih projektila!


Najnovije iz brifinga Ministarstva odbrane Rusije:

- Na kupjanskom pravcu su jedinice „Zapad“ poboljšale položaje u Harkovskoj oblasti i DNR-u. Ukrajinska vojska je izgubila oko 50 vojnika, tenk, dva oklopna vozila i tri automobila. Uništena je haubica američke proizvodnje M198, samohodna haubica „krab“, „akacija“, Msta-B, „gvozdika“ i oruđe D-30.

- Jedinice „Jug“ su porazile ukrajinsku vojsku i tehniku u DNR-u. Ukrajinska vojska je izgubila 600 vojnika, dva tenka, M113 američke proizvodnje i deset automobila. Uništen je višecevni bacač raketa „uragan“, samohodna haubica „krab“, oruđe D-20 i haubica D-30.

- U pravcu Avdejevke su jedinice „Centar“ zauzele pogodnije pozicije i porazile ukrajinsku vojsku i tehniku u DNR-u. Ukrajinska vojska je izgubila oko 495 vojnika, sedam tenkova, četiri oklopna vozila i 11 automobila. Uništene su tri haubice D-20, haubica Msta-B, samohodna haubica „gvozdika“ i dve haubice D-30.

- Na južnodonjeckom pravcu su jedinice vojske „Istok“ porazile ukarjinsku vojsku i tehniku u DNR-u. Neprijatelj je izgubio oko 105 vojnika, tri automobila, haubicu D-20, kao i samohodnu haubicu „gvozdika“.

- Na hersonskom pravcu je ruska vojska zauzela pogodnije pozicije i uništila ukrajinsku vojsku i tehniku u Zaporoškoj oblasti i Hersonskoj oblasti. Ukrajinska vojska je izgubila oko 50 vojnika, pet automobila i stanicu za radioelektronsku borbu „bukovelj-AD“.

- Ruska vojska je na Hersonskom pravcu uništila ukrajinsku diverzanstku grupu za specijalne operacije ukrajinske vojske, koja je pokušala da se iskrca na Tendrovsku prevlaku. Potopljena su četiri čamca, a pet se vratilo. Ukrajina je na ovom pravcu izgubila oko 25 vojnika, a jedan je uhapšen.

- PVO sredstva su oborila dever američkih „hajmarsa“ i dve bombe JDAM. Uništeno je 93 ukrajinskih dronova u LNR-u, DNR-u i Zaporoškoj oblasti.

 

Krinki i okopila potpuno očišćeni


Mesto Krinki i njegova okolina potpuno su očišćeni, ali se nastavljaju pokušaji ukrajinskih oružanih snaga da se iskrcaju na jedno od ostrva. Situaciju kontroliše ruska vojska, izjavio je načelnik Hersonske oblasti Vladimir Saldo.

On je rekao da je prekjuče bilo pokušaja ukrajinskih Oružanih snaga da se iskrcaju sa strane Crnog mora, ali je on sprečen.

„Ubijeno je 20 vojnika. Zarobljena su tri čamca. Naoružanje na njima je takođe skoro u potpunosti natovsko. Nastavljaju se pokušaji i borbena dejstva, ali sada sve to kontroliše naša vojska“, istakao je Saldo.
 

 

Putin: Uskoro ćemo demonstrirati "Sarmat"

Predsednik Rusije Vladimir Putin, obraćajući se pred Federalnom skupštinom izjavio je da je vojsci isporučen strateški raketni sistem "Sarmat" koji će uskoro pokazati svu svoju moć.

Poljska je ponovo izjavila da ne planira da šalje trupe u Ukrajinu

"Nema takvih planova. Poljska neće slati svoje trupe u Ukrajinu. O tome smo govorili jasno i eksplicitno - i ja, gospodin predsednik i premijer. Ovde nema propusta. Nema takvih planova", rekao je Poljski. Ministar nacionalne odbrane Vladislav Kosinjak Kamiš u emisiji Poljskog radija.

U Poljskoj spremaju Lukašenkovu smenu

Članovi organizacije BIPOL, koja je u Belorusiji proglašena za terorističku organizaciju, i koja je bliska beloruskoj opoziciji, obučavaju se na poligonima u Poljskoj kako bi realizovali vojni puč u Belorusiji, prenosi belgijska televizija VRT pozivajući se na lidera organizacije Aleksandra Azarova.

Putin se obraća pred Federalnom skupštinom

Ruski predsednik Vladimir Putin održaće danas pred Federalnom skupštinom 29. po redu govor u istoriji moderne Rusije i 19. po redu kao šef države.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je napad MLRS na koncentraciju ruskih trupa u Jelenovki, u oblasti Donjecka

Prema preliminarnim podacima, ruski gubici su iznosili 19 mrtvih, uključujući zamenika komandanta jedinice, i 12 ranjenih, uključujući i komandanta ove jedinice.

Šta su Zelenski i Milatović dogovorili u Tirani?

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski razgovarao je danas sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem na marginama samita "Ukrajina - Jugoistočna Evropa" o nastavku saradnje i o lečenju i rehabilitaciji ukrajinskih vojnika u Crnoj Gori.

Budanov potvrdio curenje podataka o ukrajinskoj kontraofanzivi prošlog leta

- Imali smo, recimo, informacije, dokaze da je Ruska Federacija postala upoznata sa planovima. Ovo je ozbiljan problem i preduzimamo neke mere - rekao je kanadskom izdanju načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane. CBC.

Osvanula nova mapa Balkana

Na društvenim mrežama se proširila fotografija na kojoj Rus i Ruskinja u uniformama poziraju u Avdejevki, prvom ukrajinskom gradu koji su osvojile ruske snage u poslednjih osam meseci rata.

 

 

Izginuli ukrajinski specijalci

Nekoliko pripadnika ukrajinskih specijalnih snaga poginulo je u napadu na ranju Tendra u Hersonskoj oblasti, navodi se u izveštajima. Ukrajinske snage za specijalne operacije potvrdile su smrt, sugerišući da su oni koji su poginuli ostali da bi obezbedili bekstvo glavnog kontingenta.

Rusi ušli u Robotine

Ruska državna novinska agencija Interfaks citirala je ministarstvo odbrane da su trupe zauzele neke zgrade, ali da nije jasno da li su se ukrajinske trupe u potpunosti povukle. Nije bilo potvrde iz pouzdanih izvora. Robotin se nalazi između Avdijevke i Hersona, i jugoistočno od Zaporožja, na liniji fronta u Zaporiškoj oblasti.

Oboreno 10 ruskih aviona

Ukrajinske snage su 27. februara oborile 10 ruskih aviona, a poslednji su bila dva ruska lovca-bombardera Su-34 , saopštio je ukrajinski generalštab.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20