• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.02.2024

16:12

U Ukrajinu stiže novo oružje?! Staro je Zapad već isporučio, sada ima drugi plan: Pucaće na mirne gradove i Krimski most

Reuters

Vesti

U Ukrajinu stiže novo oružje?! Staro je Zapad već isporučio, sada ima drugi plan: Pucaće na mirne gradove i Krimski most

Podeli vest

Zapad može da snabdeva Ukrajinu novim oružjem, priznao je vojni ekspert, pukovnik u penziji Anatolij Matvijčuk.

Posebno je najavio moguću nabavku raketa ATACMS, kao i raketa dugog dometa francuske i nemačke proizvodnje.

- Skoro sve što je Zapad mogao da isporuči Ukrajini, on je već isporučio. Možda će povećati obim ponude, ali samo ako reše problem povećanja obima proizvodnje. Oni takođe mogu da isporuče rakete ATACMS, koje su dugo tražene - priznao je vojni čovek.

On takođe nije isključio transfer nemačke i francuske proizvodnje raketa dugog dometa u zemlju, kao i nastavak snabdevanja bespilotnim letelicama različitih modela.

Matvijčuk je takođe dodao da moguće prebacivanje raketa dugog dometa u Ukrajinu verovatno neće promeniti situaciju na frontu.

- Na frontu se ništa neće promeniti, ali se teroristička opasnost za našu zemlju može povećati: pucaće na mirne gradove, možda na Krimski most - zaključio je pukovnik.

Foto: wikimedia.org

ATACMS raketa

Ranije je američki senator Lindzi Grem, republikanac iz Južne Karoline, rekao da SAD treba da prenesu vojnu pomoć Ukrajini na kredit, a ne besplatno. On je podsetio da su evropske zemlje napravile 33 od 50 milijardi dolara prebačenih Ukrajini kao kredite i pozvao američke vlasti da učine isto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26