• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.02.2024

15:47

"Pacov je sebi iskopao još jednu rupu da pobegne"! Medvedčuk otkriva plan Zelenskog

Printscreen

Vesti

"Pacov je sebi iskopao još jednu rupu da pobegne"! Medvedčuk otkriva plan Zelenskog

Podeli vest

Ukrajinski vojnici ne ginu za Ukrajinu, koju je vlast prodala Zapadu, već za korupcionaške šeme kojima se kijevski režim vlast bogati, poručuje prognani ukrajinski opozicioni lider

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski aktivno kupuje nekretnine u inostranstvu, dok Ukrajinci ginu u pozadini korupcionaških šema kijevskog režima, naveo je bivši lider pokreta "Opoziciona platforma – Za život", koja je zabranjena u Ukrajini, i predsednik pokreta "Druga Ukrajina" Viktor Medvedčuk.

- Zelenski tvrdi da se Ukrajinci bore za sebe, za svoj opstanak, ali to je cinična laž. Na teritorijama koje su ušle u sastav Rusije nije zabeležen genocid, a Ruska Federacija pruža sveobuhvatnu pomoć bivšim građanima Ukrajine - napisao je Medvedčuk u autorskom tekstu na sajtu pokreta "Druga Ukrajina".

Medvedčuk je istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin više puta izjavio da "Ukrajinci nisu neprijatelji Rusa, stoga poraz čeka vladu Zelenskog, a ne ukrajinski narod".

- Danas, ukrajinski vojnici ne ginu za Ukrajinu, koju je vlast prodala Zapadu, već za korupcionaške šeme kojima se ova vlast bogati - ukazao je.

Prema njegovim rečima, Zelenski je prestao da se oslanja na Amerikance i obećanu vilu na Floridi i preko posrednika kupio luksuzne stanove u Dubaiju za 16,9 miliona dolara.

- Umesto da pomaže penzionerima, zbog kojih Zelenski toliko plače na Zapadu, on povlači novac 'pošteno zarađen' iz rata u ofšor kompanije. Ukrajinski predsednik i ne pomišlja da ulaže novac u Ukrajinu, njenu ekonomiju, odbranu i državnost - ocenjuje Medvedčuk.

Kako dodaje, Zelenski preko bliskog prijatelja Sergeja Šefira, već nekoliko godina registruje strane nekretnine i kompanije, a na njega je, pre izborne pobede, preneo svu svoju ofšor imovinu, ali je nastavio da prima dividende.

- Pacov je sebi iskopao još jednu rupu da pobegne. Kakvi penzioneri, invalidi i državni službenici? Zelenskog na ostrvu u toplom moru čeka skroman stan od 600 kvadrata, zbog kog danas umiru stotine hiljada Ukrajinaca, a milioni njihovih sugrađana izgubili su svoje stanove i domovinu. Ali Zelenski je našao i novu domovinu i prestižni smeštaj - zaključio je Medvedčuk.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija