• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.02.2024

18:15

Spaliće ih! Rusija sprema brutalnu odmazdu! Amerika jednim potezom dovela svet na ivicu totalnog uništenja!

Reuters/Shutterstock

Vesti

Spaliće ih! Rusija sprema brutalnu odmazdu! Amerika jednim potezom dovela svet na ivicu totalnog uništenja!

Podeli vest

Rusija prati situaciju na temu mogućeg raspoređivanja američkog nuklearnog oružja na teritoriji Velike Britanije i u slučaju da se to ostvari reagovaćemo na odgovarajući način, izjavio je predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Genadij Gatilov televiziji „Rosija 24“.

- Pratimo tu informaciju. Moguće je da je reč o dekonzervaciji avionske baze sa američkim nuklearnim oružjem u Velikoj Britaniji. Takođe se govori i o mogućem slanju nuklearnog oružja u baltičke zemlje i Poljsku. Sve to stvara napetu situaciju, ali mi pratimo kako se kreće razvoj u tom pravcu. Naravno ako je tako, Rusija će biti primorana da na odgovarajući način odreaguje - rekao je ruski diplomata.

Ranije je britanski list „Telegraf“, pozivajući se na dokumenta Pentagona, saopštio da SAD prvi put nakon 15 godina planiraju da rasporede nuklearno oružje u Velikoj Britaniji, jer se „ruska pretnja povećava“. Kao što je navedeno u listu, na britanskoj avionskoj bazi Lejkenhit u okrugu Safolk planiraju da rasporede nuklearne bojeve glave tri puta veće od snage bombe koja je bačena na Hirošimu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija