• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Times

22.01.2024

06:15

Prosečna starost ukrajinskih vojnika 43 godine - neki pod ruskim udarima silaze s uma! Britanski list odbio da ćuti!

AP/Photo

Vesti

Prosečna starost ukrajinskih vojnika 43 godine - neki pod ruskim udarima silaze s uma! Britanski list odbio da ćuti!

Podeli vest

Kako se rat u Ukrajini približava svojoj drugoj godišnjici, većinu ukrajinskih trupa čine sve stariji muškarci srednjih godina čija fizička ograničenja limitiraju vojne mogućnosti Kijeva, objavio je The Times. Naveo je da je prosečna starost ukrajinskih vojnika sada - 43 godine, a da su neki dobrovoljci, koji su na frontu od početka, psihički i fizički iscrpljeni, a da nema dovoljno mlađih boraca da ih zamene.

- Prosečna starost vojnika u mom bataljonu je 45 godina. U tom uzrastu je teško obavljati zadatke. Nekima je teško čak i da nose municiju i pancire na prvoj liniji fronta - rekao je za The Times Dmitrij Berlim, komandant bataljona u sastavu 32. ukrajinske brigade koja se bori u Kupjanskoj oblasti. 

Dodao je da nema priliva mladih vojnika koji bi mogli da preuzmu taj teret, a njegovi vojnici i dalje ginu.

- Ljudi nam ponestaju, a kvalitet pojačanja svaki put je sve gori i gori - požalio se Berlim.

Neki od starijih ukrajinskih vojnika priznaju da su fizički i emocionalno na ivici potpune iscrpljenosti:

- Na ivici sam nervnog sloma. Pridružio sam se vojsci prvog dana rata, ali više ne mogu - rekao je 50-godišnjak koji se oporavlja od rane od gelera zadobijene u Harkovu

Naglasio je da mladići koji dolaze na front nisu u stanju da se nose sa onim što se dešava i da zbog ruskih napada „silaze s uma".

- Oni nisu spremni za ovo - otkrio je on za The Times.

Bivši savetnik šefa Pentagona  pukovnik Daglas Mekgregor ocenio je da je pokušaj SAD da unište Rusiju uz pomoć Ukrajine postao katastrofa za Vašington, a da je Moskva pobednik u sukobu.

- Glupi pokušaj Vašingtona da uništi Rusiju po cenu života Ukrajinaca doneo je Moskvi stratešku pobedu. Propali plan sa Ukrajinom pokazao je svetu slabost Sjedinjenih Država - smatra Mekgregor!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija