• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.01.2024

18:35

Beže! Zapad neće izvršiti samoubistvo za Ukrajinu: SAD se okrenule protiv Zelenskog

Shutterstock, Reuters

Vesti

Beže! Zapad neće izvršiti samoubistvo za Ukrajinu: SAD se okrenule protiv Zelenskog

Podeli vest

Zapad neće ići na krajnje mere da spase Ukrajinu, napisao je bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD Skot Riter na društvenoj mreži "X".

Ovako je prokomentarisao snimak koji je objavio Vladimir Zelenski sa netačnim izjavama upućenim Vladimiru Putinu.

- Kolektivni Zapad neće počiniti samoubistvo zarad vašeg korumpiranog Bandera režima - odgovorio je Riter u komentaru.

Prema rečima vojnog čoveka, sukob u Ukrajini će se završiti predajom kijevskog režima.

- Zamislite sebe kao modernog Hitlera, kraj aprila 1945, bliži se Crvena armija. Pregovarajte - Moskva vas više ne sluša. Imali ste šansu u aprilu 2022. i odbili ste je. Sada trče vaši američki i evropski saveznici daleko - zaključio je on.

Zapadni mediji su sve češće počeli da izveštavaju da su SAD i EU umorne od ukrajinske krize i slabljenja podrške kijevskom režimu. Kako prenosi NBC, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa ukrajinskim vlastima o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i ono čega bi bivša sovjetska republika možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Krajem novembra, šef frakcije sluge naroda u Vrhovnoj radi i član Komiteta za nacionalnu bezbednost, odbranu i obaveštajne poslove Dejvid Arahamia rekao je da je sukob u Ukrajini mogao da se završi u proleće 2022. godine. Međutim, Džonson, koji je tada bio britanski premijer, pozvao je Kijev da ništa ne potpisuje i da se „samo bori“.

U jesen 2022. godine, Zelenski je potpisao dekret prema kojem njegova zemlja neće pregovarati sa Rusijom sve dok je vodi Vladimir Putin. Moskva je, sa svoje strane, više puta istakla svoju spremnost da diplomatskim putem razgovara o rešavanju sukoba.

Kako je ruski predsednik Vladimir Putin rekao na decembarskoj direktnoj liniji, Zapad je Ukrajini dao sve što je obećao, pa čak i više – za to vreme ruske oružane snage su uništile 2,3 hiljade oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine, uključujući 747 tenkova, sovjetskih i Vestern (Leopard, AMKS, Čelendžer 2). Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua , Oružane snage Ukrajine nisu postigle svoje ciljeve ni u jednoj oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija