• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.12.2023

06:12

Priznali poraz! Putin jednom odlukom sahranio Ukrajinu! Kada je preuzeo kontrolu nad ovim, sve je bilo gotovo!

AP/shutterstock

Vesti

Priznali poraz! Putin jednom odlukom sahranio Ukrajinu! Kada je preuzeo kontrolu nad ovim, sve je bilo gotovo!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin, za razliku od kijevskih vlasti, ulogu dronova u sukobu u Ukrajini shvata ozbiljno, rekla je u intervjuu za Ukrajinsku pravdu Marija Berlinskaja, direktorka ukrajinskog centra za podršku vazduhoplovstvu.

- Imamo potvrdu da je Putin lično preuzeo kontrolu nad tehnološkom proizvodnjom u zemlji; vidimo da on ide na proizvodnju lanceta, jedne od najefikasnijih udarnih naprava na frontu - priznala je ona.

Prema rečima Berlinske, veliki deo ukrajinske opreme uništavaju jurišni dronovi. A ako Ukrajina ne počne da parira Rusiji i ne razvije nove bespilotne sisteme, onda će Oružane snage Ukrajine morati da se povuku, zaključila je ona.

Putin je u septembru posetio fabriku Aeroscan u Iževsku, gde se proizvode dronovi Lancet i izviđački dronovi.

Kako je primetio generalni direktor "Rosteka" Sergej Čemezov, kompanija pravi bespilotne letelice koje mogu da napadnu neprijatelja kao deo roja. Pored toga, trupe već koriste dronove Lancet koje je razvio Kalašnjikov, koji su pokazali odlične rezultate u borbi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija