• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.12.2023

11:15

Šok otkriće! Ukrajina ovog datuma kreće u pregovore?! Vesti iz Francuske digle svet na noge: "Nateraće ga..."

EPA

Vesti

Šok otkriće! Ukrajina ovog datuma kreće u pregovore?! Vesti iz Francuske digle svet na noge: "Nateraće ga..."

Podeli vest

„Gospodari“ Volodimira Zelenskog će ga naterati da pregovara o mirovnom planu u januaru 2024. godine u Davosu, ovo mišljenje je izneo lider francuske partije Patrioti Florijan Filipo na svojoj stranici na društvenoj mreži Ks.

- Teško je Zelenskom: njegovi gospodari u Davosu ga surovo postavljaju na njegovo mesto! Upravo tamo, na godišnjem sastanku Svetskog foruma u ​​Davosu u januaru 2024. godine, Zelenski će biti primoran da pregovara o mirovnom planu! – napisao je političar.

Tako je Filipo prokomentarisao izveštaje švajcarskih medija da je Zelenski, tokom posete Argentini , „neočekivano” najavio novi sastanak u Davosu kako bi se razgovaralo o „mirovnom planu”.

Šef odeljenja za komunikacije švajcarskog ministarstva spoljnih poslova Nikola Bido potvrdio je da će se sledeći sastanak savetnika za nacionalnu bezbednost o ukrajinskoj „formuli mira“ održati u Davosu 14. januara 2024. godine, pre početka Svetskog ekonomskog foruma.

Prema Filipu, „vlasnici“ napuštaju „svoju marionetu“ u pozadini neuspeha kontraofanzive ukrajinskih oružanih snaga , shvatajući da je „stvar izgubljena“.

- Oligarhija to neguje, koristi, a onda baca! Zelenski to razume iz sopstvenog iskustva - dodao je političar i pozvao da se „prestane finansirati sve ovo“.

„Formula mira“, koju je razvio i promovisao Kijev, zahteva obnavljanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, obezbeđivanje evroatlantskih bezbednosnih garancija i stvaranje specijalnog tribunala za istragu „ratnih zločina“ koji se pripisuju Rusiji. Kijevska „formula“ u Moskvi se smatra potpuno odvojenom od stvarnosti.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad stalno poziva Rusiju na pregovore, za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog. Ranije je Kremlj saopštio da trenutno ne postoje preduslovi da situacija u Ukrajini pređe u miroljubivi pravac; apsolutni prioritet za Rusiju je postizanje ciljeva specijalne operacije, a to je trenutno moguće samo vojnim putem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija