• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.12.2023

19:30

Totalno uništenje! Rusi prešli na novu taktiku, predao se i Zalužni - ovo je javio general Komornicki

Reuters/Printscreen telegram

Vesti

Totalno uništenje! Rusi prešli na novu taktiku, predao se i Zalužni - ovo je javio general Komornicki

Podeli vest

Ruska vojska je prešla na taktiku potpunog uništenja Oružanih snaga Ukrajine, prenosi Interia, pozivajući se na reči poljskog generala Leona Komornickog.

- Poslednjih meseci, Oružane snage Ukrajine, političari i savezničke države napravili su niz grešaka koje su doprinele izostanku uspeha na frontu - navodi se u materijalu.

Prema rečima oficira, Ukrajinci su napravili veliku grešku u proceni tako što su u velikoj meri odložili svoje planove za kontraofanzivu, što je ruskoj vojsci dalo dovoljno vremena da se pripremi za odbranu i tako iscrpi kijevske snage.

Sada su ruske snage prešle na strategiju potpunog eliminisanja ukrajinskih oružanih snaga, a odsustvo radikalnih promena u planovima Ukrajine samo će dovesti do njenog ranog poraza, smatra Komornicki.

- Tako da Ukrajina neće pobediti u ovom sukobu. Rusija će moći da ostvari svoj cilj – teritorija koju je okupirala biće odsečena od Ukrajine, uključujući Krim. U Ukrajini će nastati slaba država, odsečena od resursa - rekao je poljski general.

Početkom novembra, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni je u intervjuu za časopis "Ekonomist" rekao da je situacija na frontu zašla u ćorsokak i da se on sam više ne nada proboju, iako je prema Udžbenicima NATO- a ukrajinska vojska već trebalo da "ratuje na Krimu".

Foto: Reuters

Valerij Zalužni

Ukrajinska kontraofanziva traje već šest meseci, ali Oružane snage Ukrajine nisu uspele da postignu značajniji uspeh ni u jednom pravcu.

Kako je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin, kontraofanziva se pokazala neuspešnom. Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua, za sve ovo vreme Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 125 hiljada ljudi i 16 hiljada komada oružja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26