• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug/mediji

30.11.2023

14:49

Šok na mrežama! Snimak rastanka talaca i pripadnika Hamasa zaprepastio mnoge, o čemu se ovde radi?! (VIDEO)

Printskrin

Vesti

Šok na mrežama! Snimak rastanka talaca i pripadnika Hamasa zaprepastio mnoge, o čemu se ovde radi?! (VIDEO)

Podeli vest

Palestinski militantni Hamas saopštio je jutros da je pristao na produžetak primirja sa Izraelom sedmi dan zaredom, a na mrežama su se pojavili snimci oslobađanja izraelskih talaca, što je izazvalo lavinu komentara.

Na jednom od snimaka izraleski mladići koji ulaze u vozilo Crvenog krsta rukuju se sa maskiranim borcima Hamasa, devojka im maše, sve više deluje kao prijateljski rastanak nego oslobađanje iz zatočeništva.

Izaelski komentatori na mrežama ocenjuju da su snimci pokušaj Hamasa da pokaže svetu kakav je bio human prema taocima. S druge strane, propalestinski aktivisti koriste snimke da naglase human odnos prema Izraelcima. Ipak, ima i onih koji ismevaju ovu poruku, ističući da su te gestove očigledno zahtevali otmičari i da su napravljeni pod prinudom.

 

 

Izraelska vojska ranije je poručila da će primirje sa Hamasom biti produženo kako bi se omogućilo posrednicima da rade na oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Izraelska vojska je navela u četvrtak da će se primirje sa Hamasom nastaviti "u sklopu napora posrednika da se nastavi sa procesom oslobađanja talaca, kao i u skladu sa dogovorom", navodi Rojters.

Prethodno je Hamas saopštio da je oslobodio 16 talaca u zamenu za 30 palestinskih zatvorenika u sredu, tvrdeći da je "Izrael odbio da primi još sedam žena i decu" kao i tela tri taoca, a da se zauzvrat produži primirje. Prekid vatre trebalo je da istekne u 06.00 sati po srednjeevropskom vremenu, a počeo je prošlog petka.

 

 

U međuvremenu, u Jerusalimu se na autobuskom stajalištu dogodio teroristički napad u kojem su poginule tri osobe, a šest ranjeno. Odgovornost za napad preuzeo je Hamas. Islamistička grupa je navela da je "operacija usledila kao prirodan odgovor na zločine bez presedana tokom okupacije", navodeći vojnu kampanju Izraela u Pojasu Gaze i tretman palestinskih zatvorenika u izraelskim zatvorima, prenosi Rojters.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija