• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.11.2023

16:49

Kraj života kakvog poznajemo! Iz Ukrajine stigle monstruozne vesti! Rusi otkrili kakav horor Kijev sprema, ko preživi, pričaće!

Reuters/shutterstock

Vesti

Kraj života kakvog poznajemo! Iz Ukrajine stigle monstruozne vesti! Rusi otkrili kakav horor Kijev sprema, ko preživi, pričaće!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Rusije pretpostavlja da bi Oružane snage Ukrajine mogle da koriste biološke agense zbog njihove neuspele kontraofanzive, izjavio je šef trupa radijacione, biološke i hemijske odbrane Igor Kirilov na sednici III kongresa mladih naučnika.

- Zbog činjenice da oružane snage Ukrajine, uglavnom, nisu uspele da ostvare ozbiljne uspehe tokom svoje takozvane kontraofanzive, Ministarstvo odbrane pretpostavlja pomeranje aktivnosti ka nestandardnim oblicima ratovanja, uključujući upotreba biološkog oružja. Ovo bi moglo da bude namerna kontaminacija izvora vode, uključujući vodu za piće, zalihe hrane i stočnu hranu - rekao je general.

On je dodao da je „indirektan dokaz za to otkriće na oslobođenim teritorijama velikog broja sojeva prenesenih iz američkih kolekcija termalnih kultura, kao i zamrznutih bioloških podloga za uzgoj bakterijskih i virusnih patogena

Podsetimo, Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev upozorio je ranije da raste verovatnoća da bi Kijev mogao da upotrebii biološko oružje i tako izvrši diverziju.

Prema njegovim rečima, nije isključeno da bi Ukrajina mogla u potpunosti da izgubi kontrolu nad biološkim objektima na svojoj teritoriji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!
Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!

U Mirijevu, tačnije na uglu ulica Koste Nađa i Rudi Čajeveca, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su se sudarila dva automobila. Nezgoda je izazvala zastoj u saobraćaju, a jedno vozilo je čak udarilo u banderu i zaustavilo se na trotoaru, dok je drugo ostalo na sred raskrsnice.

16.06.2024

23:21

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija